Home » Recensies: Boeken » Recensie: The Wish Granter

Recensie: The Wish Granter

30255943Auteur: C.J. Redwine
Titel: The wish granter
Serie: Ravenspire #2
Genre: YA, sprookjesadaptatie, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780062360304
Aantal pagina’s: 
448
Gelezen: December 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
The world has turned upside down for Thad and Ari Glavan, the bastard twins of Súndraille’s king. Their mother was murdered. The royal family died mysteriously. And now Thad sits on the throne of a kingdom whose streets are suddenly overrun with violence he can’t stop.

Growing up ignored by the nobility, Ari never wanted to be a proper princess. And when Thad suddenly starts training Ari to take his place, she realizes that her brother’s ascension to the throne wasn’t fate. It was the work of a Wish Granter named Alistair Teague who tricked Thad into wishing away both the safety of his people and his soul in exchange for the crown.

So Ari recruits the help of Thad’s enigmatic new weapons master, Sebastian Vaughn, to teach her how to fight Teague. With secret ties to Teague’s criminal empire, Sebastian might just hold the key to discovering Alistair’s weaknesses, saving Ari’s brother—and herself.

But Teague is ruthless and more than ready to destroy anyone who dares stand in his way—and now he has his sights set on the princess. And if Ari can’t outwit him, she’ll lose Sebastian, her brother…and her soul.

Recensie:
Dit boek was het tweede deel van de Ravenspire serie. Deel één was The Shadow Queen (klik). Het is een serie, maar ieder boek vertelt zijn eigen verhaal, telkens weer een andere sprookjesadaptatie. Boek één was Sneeuwwitje, dit boek is Repelsteeltje. De verhalen spelen zich wel af in hetzelfde land, maar vaak een ander deel daarvan.

Ik vond dit een erg leuk verhaal met een goed plot. Ook vind ik de wereld super interessant. Het is leuk om te zien hoe ze één wereld hebben gebouwd waarin verschillende sprookjes zich afspelen. Ik hoop meer van deze wereld te zien te krijgen in de volgende delen. Het is trouwens ook een boek met een kaart en dat vind ik ook altijd wel tof. Daarnaast, kijk die covers, ze zijn echt heel mooi!

Anyway, ik vond Repelsteeltje hier leuk weg gezet. Vaak is hij een trickster, wat wil zeggen dat hij slechte dingen doet en alleen maar om zichzelf geeft, maar vaak is het wel humoristisch. In dit verhaal is hij gewoon door en door slecht en dat vond ik goed neergezet.

Dit boek was wel minder spannend dan deel één. Daar was veel meer actie, terwijl hier de personages nogal flat waren en zichzelf keer op keer herhaalden. De laatste zin van de omslagtekst: ‘And if Ari can’t outwit him, she’ll lose Sebastian, her brother…and her soul.‘ is wat telkens herhaalt wordt en als lezer heb je op een gegeven moment echt een gevoel van: doe er dan wat aan, in plaats van alleen maar zeuren! Uiteindelijk gaat ze dat dan ook wel doen en dan wordt het verhaal spannend, maar het begin, de eerste helft van het boek, verloopt nogal traag.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s