Home » Recensies: Boeken » Recensie: De nachtuilen

Recensie: De nachtuilen

27256997Auteur: Jeroen van Unen
Titel: De nachtuilen
Genre: Fantasy
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
ISBN: 9789024569397
Aantal pagina’s: 399
Gelezen: Juni 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom. intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

Recensie
Een tijdje terug ging ik naar een release party van het nieuwste boek in de Cinder serie in een boekhandel in Eindhoven. Daar raakte ik aan de praat met een aantal mensen. Op een gegeven moment noemde iemand terloops ‘zijn uitgever’, dus ik was meteen verbaasd en vroeg me af met wie ik eigenlijk aan het babbelen was. Dat was niemand minder dan Jeroen van Unen. We hadden het eventjes over Elfia en hij zei dat hij daar in de kraam van Luitingh zou zitten om zijn boek te verkopen. Ik beloofde hem dat als ik zou gaan, ik bij hem zijn boek zou komen kopen. En zo geschiedde, ik hield mijn belofte en een tijdje geleden heb ik zijn boek gelezen. (En inmiddels deel twee ook al, maar die komt later).

Ik vond het een erg leuk en spannend verhaal. Het is een verhaal waarbij je door blijft lezen. De personages zijn sterk neergezet en geloofwaardig, voornamelijk Rika. En Loesje. Loesje is echt fantastisch (sorry, ik blijf je Loesje noemen). Alleen Tobias, het hoofdpersonage is wel vrij standaard.

Het verhaal is gemakkelijk geschreven waardoor je er vlot doorheen gaat. Ook de wereld vind ik tof, daar wil ik wel meer over weten! Tobias moet het eiland wat meer gaan verkennen zodat de lezer er een uitgebreider beeld van krijgt!

Het enige wat ik wel jammer vond, was dat er een aantal dingen wat voorspelbaar waren. Zo is de profetie een belangrijk onderdeel, maar dat is echt een cliché in fantasywereld. Dat was jammer.

Ik geef dit boek drie sterren. Ik vond het verhaal leuk om te lezen, ik ging er razend snel doorheen en ik wil meer weten van de personages en de wereld. En Loesje 😉

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s