Home » Recensies: Boeken » Recensie: A cruel bird came to the nest and looked in

Recensie: A cruel bird came to the nest and looked in

11076156Auteur: Magnus Mills
Titel: A cruel bird came to the nest and looked in
Genre: Literatuur, fictie
Taal: Engels
Jaar: 2011
ISBN: 9781408821206
Aantal pagina’s: 276
Gelezen: Oktober 2017
♥♥♥

Omslagtekst
Far away, in the ancient empire of Greater Fallowfields, things are falling apart. The imperial orchestra is presided over by a conductor who has never played a note, the clocks are changed constantly to ensure that the sun always sets at five o’ clock, and the Astronomer Royal is only able to use the observatory telescope when he can find a sixpence to put in its slot. But while the kingdom drifts, awaiting the return of the young emperor, who has gone abroad and communicates only by penny post, a sinister and unfamiliar enemy is getting closer and closer…A Cruel Bird Came to the Nest and Looked In is Magnus Mills’s most ambitious work to date. A surreal portrait of a world that, although strange and distant, contains rather too many similarities to our own for the alien not to become brilliantly familiar and disturbingly close to home. It is comic writing at its best – and it is Magnus Mills’s most ambitious, enjoyable and rewarding novel to date.

Recensie
Dit boek kwam ik tegen bij het Boekenfestijn en hoewel ik niet gelijk doorhad waar het verhaal over ging, intrigeerde de omslagtekst en de titel me wel, dus besloot ik het boek mee te nemen. Ik denk dat ik het verhaal misschien nog een keer moet lezen, want het is vrij… vaag wat nu precies de onderliggende boodschap is.

Het is een gek verhaal. Het gaat over een gemeenschap waar dingen nogal… gek zijn. De astronomer heeft een telescoop om naar de sterren te kijken, maar hij moet zijn wekelijkse sixpence daarvoor gebruiken. De dirigent is eigenlijk helemaal niet muzikaal en de koning die alle beslissingen maakt, komt nooit opdagen naar besprekingen. Ik vind het een interessante setting en interessante personages. Het gehele verhaal is nogal Kafka-esk, behalve dat het bij Kafka altijd duidelijk is dat het verhaal op de een of andere manier kritisch is naar de maatschappij. Hier heb ik dat niet gevoel niet direct.
Je gaat in het verhaal mee, ook omdat het best wel snel leest. Je wil gewoon weten wat je nu eigenlijk aan het lezen bent.

Ik vond het verhaal interessant, al weet ik niet zo goed wat ik er mee aan moet. Heeft iemand van jullie dit misschien gelezen? Ik wil graag jullie gedachten horen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s