Home » Recensies: Boeken » Recensie: Eeuwige leven

Recensie: Eeuwige leven

Eeuwige leven (Everlife #3)Auteur: Gena Showalter
Titel: Eeuwige leven
Serie: Everlife #3
Genre: Young Adult Science-Fiction
Taal: Nederlands
Jaar: 2018
ISBN: 9789402701111
Aantal pagina’s: 448
Gelezen: mei 2018
♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland bedanken voor dit recensie exemplaar!
Omslagtekst:
Hoop is het enige wat ze heeft…

De oorlog tussen Troika en Myriad, de twee rijken van het Eeuwige leven, is nog lang niet voorbij. Tenley heeft gekozen voor Troika, maar werkt in het geheim samen met Killian. Hoewel hij bij de vijand hoort, kan Tenley hem maar niet uit haar hoofd zetten. Zal haar liefde voor Killian hen redden of betekent die juist de ondergang wanneer de duisternis van Myriad steeds dichterbij komt?

In het slot van de Everlife-trilogie moet Tenley alles op alles zetten om de rijken van het Eeuwige leven tot elkaar te brengen en de mensen van wie ze houdt te redden.

Actie, verraad en een verboden liefde zorgen voor een bloedstollend einde van deze populaire serie.

Recensie
Lees hier ook de recensies van deel één en twee!
Ik wachtte al een tijdje op het slot van deze serie. Deel één en twee vond ik zo spannend en origineel dat ik heel graag verder wilde lezen.

Ook dit deel was weer heel spannend. Ik ging er iets minder snel doorheen dan bij de vorige delen, maar dat lag zeker niet aan het plot, want die is nog steeds erg sterk, sluit goed aan bij de voorgaande delen en is razend spannend.

Wel vond ik Tenley wat veranderd in dit deel. In het eerste deel van de serie vond ik haar heel sterk en onafhankelijk. In dit derde deel was ze nog steeds wel sterk, maar een groot deel van het verhaal gaat het alleen om haar liefde voor Killian. Ik zei dit bij de recensie van het tweede deel ook al, de focus ligt dan meer op YA meisjesboek dan op de sci-fi en dat vond ik wel jammer. Juist omdat ze zo onafhankelijk was in het begin, lijkt dit een negatieve ontwikkeling voor haar.

Ook is ze in dit deel heel erg idealistisch. Ze wil de vrede van alle rijken op haar schouders nemen. Een goed streven, uiteraard, maar misschien wat veel voor één meisje. Dat maakte het verhaal, wat mij betreft, wat ongeloofwaardig.

Ondanks dat vond ik de personages nog steeds erg goed neergezet en krijgen we wederom een interessant kijkje in de wereld. Ik zou nog steeds meer willen zien, maar ik denk dat ik me daarbij moet neerleggen.

Al met al vond ik dit een hele toffe serie. Het is orgineel en spannend, in een goed neergezette wereld en zo geschreven dat je er razend vlot doorheen gaat. Zeker een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s