Home » Recensies: Boeken » Recensie: Gideon Smith and the Mechanical Girl

Recensie: Gideon Smith and the Mechanical Girl

20996903Auteur: David Barnett
Titel: Gideon Smith & the Mechanical Girl
Genre:  Historische fictie, sci-fi, steampunk
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9781907777974
Aantal bladzijden:
351
Gelezen: Januari 2017
♥♥

Omslagtekst:
Nineteenth century London is the centre of a vast British Empire. Airships ply the skies and Queen Victoria presides over three-quarters of the known world-including the East Coast of America, following the failed revolution of 1775. London might as well be a world away from Sandsend, a tiny village on the Yorkshire coast. Gideon Smith dreams of the adventure promised him by the lurid tales of Captain Lucian Trigger, the Hero of the Empire, told in Gideon’s favourite “penny dreadful.” When Gideon’s father is lost at sea in highly mysterious circumstances Gideon is convinced that supernatural forces are at work. Deciding only Captain Lucian Trigger himself can aid him, Gideon sets off for London. On the way he rescues the mysterious mechanical girl Maria from a tumbledown house of shadows and iniquities. Together they make for London, where Gideon finally meets Captain Trigger. But Trigger is little more than an ageing fraud, providing cover for the covert activities of his lover, Dr. John Reed, a privateer and sometime agent of the British Crown. Looking for heroes but finding only frauds and crooks, it falls to Gideon to step up to the plate and attempt to save the day…but can a humble fisherman really become the true Hero of the Empire?

Recensie
Dit is een boek dat ik bij het boekenfestijn heb gekocht. Ik kwam het tegen en toen had ik al zoveel boeken dat ik besloot het te laten liggen, maar de keer daarop kwam ik het wéér tegen. Ik vond de cover zo mooi en ik wist niet goed wat ik van de flaptekst moest maken, maar ik besloot het er maar op te wagen.

Ik vond het verhaal wel leuk en ook de setting sprak me wel aan. Maria, de mechanical girl uit de titel, was een erg tof en origineel personage. Daarnaast las het boek erg vlot, althans in het begin.

Hoe verder het verhaal vordert, hoe meer dingen er gebeuren die ik niet tof vond. Er waren vreemde plotwendingen die overdreven en ongeloofwaardig overkwamen waardoor het hele verhaal afgezwakt werd. Dat gold ook voor de personages, er waren voor mijn gevoel lukraak wat mensen uit de geschiedenis geplukt voor dit verhaal, terwijl ze niet in de setting pasten of thuis hoorden. Het hele verhaal is ongeloofwaardig en overdreven.

Daarbij komt nog dat het hoofdverhaal eigenlijk al voorbij is, ergens op de helft van het boek. Maar dan gaat het nog verder, terwijl er eigenlijk niets meer gebeurd.

Nee, ik vond dit boek geen succes. De cover was mooi, en het begin was okay, maar het werd langzaamaan allemaal steeds minder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s