Home » Recensies: Boeken » Recensie: Warcross

Recensie: Warcross

29385546Auteur: Marie Lu
Titel: Warcross
Genre: Young adult, fantasy, science-fiction
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780399547966
Aantal pagina’s
: 368
Gelezen: februari 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
For the millions who log in every day, Warcross isn’t just a game—it’s a way of life. The obsession started ten years ago and its fan base now spans the globe, some eager to escape from reality and others hoping to make a profit. Struggling to make ends meet, teenage hacker Emika Chen works as a bounty hunter, tracking down players who bet on the game illegally. But the bounty hunting world is a competitive one, and survival has not been easy. Needing to make some quick cash, Emika takes a risk and hacks into the opening game of the international Warcross Championships—only to accidentally glitch herself into the action and become an overnight sensation.

Convinced she’s going to be arrested, Emika is shocked when instead she gets a call from the game’s creator, the elusive young billionaire Hideo Tanaka, with an irresistible offer. He needs a spy on the inside of this year’s tournament in order to uncover a security problem . . . and he wants Emika for the job. With no time to lose, Emika’s whisked off to Tokyo and thrust into a world of fame and fortune that she’s only dreamed of. But soon her investigation uncovers a sinister plot, with major consequences for the entire Warcross empire.

Recensie:
Dit boek is zo enorm gehyped toen het net uit kwam. Er kwam gelijk al fanart en het stond bovenaan alle lijsten. Ik heb even moeten wachten tot ik het kon gaan lezen, maar toen ik wat geld en boekenbonnen kreeg voor mijn verjaardag in februari, besloot ik deze gelijk aan te schaffen.

Ik snap de hype wel: het verhaal is leuk en heel erg origineel. Marie Lu bouwt een game die de setting is van dit verhaal en dat is ontzettend gaaf. Wat ik wel jammer vond, was dat er in het begin niet veel wereldbouw was. Ik had heel lang geen idee wat het doel van het spel nu was. Ik zag een soort vlaggenroof voor me en dat maakt het allemaal wat minder spannend. De VR en de werelden zijn vrij complex dus het zou fijn zijn geweest als dit wat beter was uitgelegd. Je moet als lezer echt goed opletten om te weten hoe alles nu in z’n werk gaat.

Als je het spel eenmaal door hebt, is het wel echt een heel spannend verhaal dat erg snel leest, omdat je simpelweg moet weten hoe het verder gaat. De schrijfstijl vond ik erg fijn, afgezien van wat ik hierboven noemde.

De personages waren erg kleurrijk en goed neergezet. Ze hebben een eigen karakter dat duidelijk naar voren komt en ze zijn erg interessant.

Daarnaast is er aan het einde van het boek een sterke morele kwestie die je aan het denken zet. Hoewel ik dat erg goed vond, vond ik het einde op zichzelf bijzonder overdreven en ongeloofwaardig. En dat was jammer, want verder heb ik echt wel van dit boek genoten.

Advertentie

One thought on “Recensie: Warcross

  1. Pingback: Recensie: Jinxed | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s