Home » Recensies: Boeken » Recensie: Het testament van Maria

Recensie: Het testament van Maria

18729934 Auteur: Colm Toibin
Titel: Het testament van Maria
Genre: Historische fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
ISBN: 9789462370289
Aantal pagina’s: 124
Gelezen: Juni 2017
♥♥

Omslagtekst:
Maria praat niet graag over haar zoon, die jaren geleden aan het kruis is gestorven. Toch moet zij nu een verklaring afleggen aan de wachters die naar haar huis zijn gekomen. Ze lijken te zoeken naar een uitleg van haar zoons dood, die later mythische proporties zal aannemen. Maar voor Maria was hij niet de zoon van God hij was háár zoon. Berouwvol vertelt ze waarom ze hem niet kon redden.

Recensie:
Dit is een van de boeken die ik bij mijn stage bij De Geus kreeg. Niet helemaal mijn ding, maar hey, gegeven paarden. Ik besloot het een tijdje terug een kans te geven.

Ik vind het idee van het verhaal op zich wel interessant als religie je interesseert. Het verhaal geeft het verhaal van Jezus weer zoals we dat kennen, maar dan door de ogen van zijn moeder, Maria, een stem die we vanuit de Bijbel niet te horen krijgen. Het is aan de ene kant interessant om deze kant te horen, maar ik moet zeggen dat het weinig nieuwe kanten belichtte. Wel was Jesus in dit boek echt super irritant, en dat is wel een keer wat anders.

Ik vond de schrijfstijl ook niet echt bijzonder. Ik weet het eigenlijk niet zeker meer, maar ik denk dat het geschreven is alsof ook dit deel van het Nieuwe Testament kon zijn. Dat maakt het voor de lezer wat saai en droog.

Nee, ik vond dit boek niet echt tof. Mocht religie je interesseren, zou dit een interessante kijk kunnen zijn op een bekend verhaal. Maar Jezus wordt niet echt positief geportretteerd, dus als je gelovig bent, is het de vraag of je daarop zit te wachten.

Een ander boek van deze auteur dat ik beter vond, was Nora (klik)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s