Home » Recensies: Boeken » Recensie: Eleanor & Park

Recensie: Eleanor & Park

15745753Auteur: Rainbow Rowell
Titel: Eleanor & Park
Genre: Young Adult contemporary
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9781250012579
Aantal pagina’s: 328
Gelezen: Februari 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Two misfits.
One extraordinary love.

Eleanor… Red hair, wrong clothes. Standing behind him until he turns his head. Lying beside him until he wakes up. Making everyone else seem drabber and flatter and never good enough…Eleanor.

Park… He knows she’ll love a song before he plays it for her. He laughs at her jokes before she ever gets to the punch line. There’s a place on his chest, just below his throat, that makes her want to keep promises…Park.

Set over the course of one school year, this is the story of two star-crossed sixteen-year-olds—smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try.

Recensie:
Dit boek stond al zo lang op mijn lijstje, omdat de boeken van Rainbow Rowell gewoon heel tof zijn. En toen ik hem eindelijk kreeg met Kerst, kon ik niet wachten hem te gaan lezen!

Ik vond het een heel goed verhaal over een jongen en meisje die ogenschijnlijk niet bij elkaar passen, maar elkaar toch weten te vinden in een wereld die niet altijd even aardig voor ze is. Het plot was erg sterk. Het laat zien dat je lang niet alles kunt weten wat er met iemand aan de hand is. Iemand kleedt zich raar en daar kun je haar voor uitlachen, maar je weet niet wat er in haar leven gaande is en of er misschien een reden is. Park neemt de moeite om Eleanor te leren kennen en zo leren ook wij haar beter kennen. En daarmee ook de wereld om ons heen: want je kunt iemands geschiedenis niet weten als je de persoon zelf niet kent.

Het verhaal is intrigerend en de personages zijn goed neergezet en kleurrijk. Ze komen tot leven vanaf het papier en de muziek die ze beschreven wordt, kun je bijna horen.

Het is een verhaal dat vlot leest en niet te moeilijk geschreven is. Ik heb er echt van genoten, al had ik wel graag een duidelijker afgerond einde gezien.

Lees ook: Recensie: Fangirl en Recensie: Paper Towns

Advertentie

4 thoughts on “Recensie: Eleanor & Park

      • Haha dat zou wel leuk zijn! Ondanks dat ik dit boek wel vond tegenballen, denk ik wel dat ik het dan zou lezen. Gewoon omdat ik wel nieuwsgierig ben. Maar denk helaas niet dat die komt..

      • Ik weet wat je bedoelt. Je wil eigenlijk gewoon weten hoe het verder gaat en of ze nou nog bij elkaar komen. Ik vraag me ook af wat het einde betekende, met die kaart…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s