Home » Recensies: Boeken » Recensie: De Happiness Goeroe

Recensie: De Happiness Goeroe

39800658Auteur: Jette Schröder
Titel: De Happiness Goeroe
Genre: YA chicklit
Taal: Nederlands
Jaar: 2018
ISBN: 9789402701142
Aantal pagina’s:
288
Gelezen: April 2018
♥♥♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland graag bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
‘Ongelooflijk,’ zeg ik hoofdschuddend. ‘Ik heb zelden zó’n mooie ziel mogen voelen.’ Wow. Ik klink mega-indrukwekkend! ‘Mijn taak is om jouw pad te verlichten. Met glitters.’ Ik reik naar een potje knutselglitters van de Action en strooi ze in een lange, kronkelige lijn op het kleed. Om een vriendin te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes! Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness-lifestyle’ predikt. Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Het bevalt haar uitstekend om zo bewonderd te worden. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbo’ en ‘Embrace Your Flaws’. Maar het succes heeft ook een keerzijde. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. En de terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoelang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?

Recensie:
Ik zag dat er op Yalfest een ‘happiness workshop’ werd gegeven en dat betekende iets met veel glitters. Wat het precies was, geen idee, maar de omschrijving deed me al glimlachen dus was het niet moeilijk me hiervoor op te geven. En toen, een paar weken later, kreeg ik een mailtje met de vraag of ik dit boek wilde recenseren. De workshop op Yalfest zou regelrecht uit dit boek komen. Ik las de omslagtekst maar aangezien ik me al had opgegeven voor de workshop, leek het super logisch dat ik het boek zou gaan lezen en recenseren.

En dat deed ik. In de eerste of tweede week van mijn nieuwe baan, waar ik erg moe was van alle nieuwe indrukken, kwam dit boek op de mat binnen. In een stralende roze envelop, vol met confetti en een kleine variant van de ‘happiness jar’, een potje met allemaal dingen waar je blij van wordt, zoals bloemen en kraaltjes. Dat begon al goed! Gelijk die avond begon ik met lezen, en de avond erna had ik hem al uit.

De Happiness Goeroe is een heerlijke roman waar je blij van wordt. In het boek geeft Iris als Vlinder allemaal workshops waardoor mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Het klinkt een beetje zweverig misschien, en dat is het ook wel, maar het is wel heerlijk om over te lezen. Je kan je gemakkelijk in Iris inleven en leeft dan ook met haar mee als dingen fout gaan, of juist goed. Je ziet alle glitters en vrolijke dingen bijna voor je ogen dansen wanneer je dit boek leest.

Het verhaal is gemakkelijk geschreven en leest heel vlot. Je leest het in een ruk uit en blijft met een vrolijk gevoel achter. Dit is echt een feelgood roman, lekker voor ’s avonds in bed, om te ontspannen na een lange werkdag, of voor in het zonnetje als het fijne weer nog terug komt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s