Home » Showcases » Showcase Sunday XL

Showcase Sunday XL

ShowcaseDag allemaal! Zoals jullie misschien gezien hebben, heb ik al een paar zondagen achter elkaar geen showcase geplaatst. Dat komt omdat het superduperdruk was. De afgelopen weekenden had ik ieder weekend wel iets staan. Evenementen, verjaardagen… en naast mijn toffe drukke nieuwe baan had ik geen tijd om een showcaseje te tikken. Maar gelukkig had en heb ik nog superveel recensies in mijn drafts staan, dus kon ik jullie ten minste wel iets te lezen geven!
Vandaag, om het goed te maken, heb ik voor jullie een Showcase Sunday XL! Met boeken van de Dag van het Fantastische Boek, Elfia én Yalfest. En dat zijn er nogal wat!

Gekocht
DSC03660
Vorig weekend was het Elfia, ook wel bekend als de Elf Fantasy Fair. Het is een evenement waar iedereen verkleed gaat als fantasiewezens en waar je kan genieten van leuke kraampjes, lekker eten, goede muziek maar voornamelijk: de heerlijke sfeer. Dit was nu het vijfde jaar waarin ik erheen ging. Ditmaal niet verkleed zoals ik meestal wel doe, om gewoon te genieten (lees: een keer wel te kunnen ademhalen, zonder korset) Nu staan er altijd hele toffe kraampjes waar ik eigenlijk altijd wel wat boeken mee neem. Als eerst kwam ik Alice van Christina Henry tegen. Een horroradaptatie van het verhaal waar ik zo veel van hou. Er is ook een tweede deel dat (ik geloof) red queen heet en Henry heeft daarnaast nog een adaptatie van Peter Pan en er verschijnt binnenkort een nieuwe van De Kleine Zeemeermin. Heel tof allemaal, maar ik begin met Alice!
Toen kwam ik A darker Shade of Magic tegen in het kraampje van The American Book Center. Véél goedkoper dan normaal gesproken in de winkel, en dit is een boek dat ik toch nog moet lezen omdat ik er inmiddels, dankzij de CelebrateBooks boxen, allemaal mokken en kaarsen van heb. Ik wil wel eens weten wat de hype is, dus besloot ik hem mee te nemen. Daarnaast viel mijn oog op Language of Thorns van Leigh Bardugo: de sprookjes die een rol spelen in Six of Crows en Shadow and bone. Wat een prachtige uitgave is dit, vinden jullie niet? Ik wilde deze nog supergraag hebben, maar ik durfde hem nooit op internet te kopen omdat je zowel een versie met een papieren omslag hebt, als eentje waar de pracht op de kaft zelf gedrukt is. En ik hou niet van papieren omslagen, dus ik wilde per sé deze. En hij lag hier, dus kon ik het niet laten hem mee te nemen. Toen viel mijn oog nog op De Fantasiejagers van Mel Hartman, die om de een of andere reden maar 2,50 kostte. Het verhaal klonk tof dus deze nam ik ook mee.

DSC03661Maar niet alleen op Elfia heb ik boeken gekocht! Op de Dag van het Fantastische Boek 2018, een dag die helemaal in het thema staat van Nederlandstalige fantasy, science fiction en horror, en de dag waarop de Harland Awards uitgereikt worden (waarvan ik de organisator ben), waren ook een heleboel prachtige boeken te vinden. Ik heb me hier wat beter weten in te houden: ik kocht Pindakaas en Sushi (deel 1) van Roderick Leeuwenhart. Roderick is de winnaar van de Harland Awards verhalenwedstrijd van vorig jaar en onderdeel van mijn juryteam dit jaar. Ik kon het toch niet laten om zijn boek te kopen op dit evenement, en heb deze natuurlijk ook gelijk laten signeren!

Daarnaast heb ik via internet nog wat boeken besteld deze week. Ik heb de nieuwste Sarah J. Maas A court of Frost and Starlight vast besteld. Deze komt dinsdag uit en ik kan echt niet wachten! Maar omdat ik niet van verzendkosten hou, heb ik er nog een boek bij besteld, namelijk: Geekerella. Ik was aan dit boek begonnen op storytell en ik vond het een heel tof verhaal, maar de stem van de verteller irriteerde me zo mateloos dat ik niet bij het verhaal kon blijven. Heel jammer! Maar ik wil wel weten hoe het verhaal verder gaat, dus heb ik hem nu als fysiek exemplaar in huis gehaald.

En ten slotte. Vriendlief en ik zijn binnenkort 4 jaar samen. En dat wilden we vieren door een romantisch weekendje weg te gaan naar … Venetië! Ik heb er super veel zin in, en mijn Time to momo reisboekje kwam gisteren binnen met de post, dus het plannen kan vast beginnen!

Gekregen
DSC03658Ik zie nu pas dat deze foto best wel spiegelt. Zo jammer, we hebben een dakraam dat in theorie heel leuk is, maar eigenlijk voornamelijk zorgt voor veel geluidsoverlast en dit soort foto’s.
Maar je kan het nog wel prima zien, denk ik. Dit zijn alle boeken die ik afgelopen periode heb gekregen. (I know right, lucky me!). Op de Dag van het Fantastische Boek 2018 was er de uitgeverij van de boeken van Jack Vance, groot fantasy auteur. Ik moet toegeven dat ik voor de Dag nog nooit van hem had gehoord. In ieder geval, ze hadden iets heel leuks geregeld: alle bezoekers van de Dag kregen gratis het boekje De Maanvlinder met zijn bekendste gelijknamige verhaal. Ik ben erg nieuwsgierig!

Naast de Dag en Elfia ben ik dit jaar ook voor het eerst naar Yalfest geweest. Voor wie het niet weet: Yalfest is het grootste Young Adult evenement in Nederland. Er kwamen auteurs als Tomi Adeyemi, Kass Morgan en Taran Matharu. Ik zal hier later nog een post over plaatsen. Het leuke van Yalfest is dat je een goodiebag krijgt. Ik ben echt dol op goodiebags! Een vriendin van me loopt stage bij een van de uitgeverijen en ze was hyped over wat er in zat. Ik werd er super nieuwsgierig van, maar ze had gelijk! Het was tof! In iedere goodiebag zat een verzameling boekenleggers, kaartjes, handtekeningen en noem maar op, maar er zat ook een boek in. Er waren vijf verschillende boeken. Ik kreeg Welkwoud van Tahereh Mafi waar ik super blij mee ben! Ik heb Furthermore van haar al gelezen en die was heel tof, dus ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek. Daarnaast zat er ook voor iedereen een Wreck this journal in.

Ook kwamen er deze periode enkele recensieboeken binnen. De Happiness Goeroe van Jette Schröder is een heerlijke feelgood roman. Zij was overigens ook op Yalfest en gaf een hele toffe masterclass. Ik mocht dit boek recenseren van HarperCollins Holland, waarvoor veel dank! De recensie komt deze week online.
Een ander boek dat ik van HarperCollins Holland mocht recenseren, was Eeuwige Leven van Gena Showalter. Dit is het derde deel in de ‘afterlife’ serie die ik met veel plezier heb gelezen. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit einde!

Zo, dat was het. Flink wat boeken, vinden jullie ook niet. Maar ik ben er allemaal super blij mee en kan niet wachten tot ik ze allemaal kan verslinden! Zijn jullie ook naar deze evenementen geweest? En hebben jullie nog toffe boeken gescoord? Laat het me weten in de comments, vind ik leuk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s