Home » Recensies: Boeken » Recensie: Passenger

Recensie: Passenger

20983362Auteur: Alexandra Bracken
Titel: Passenger
Serie: Passenger #1
Genre: YA, historische fictie, science-fiction
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9781484715772
Aantal pagina’s: 496
Gelezen: September 2017
♥1/2

Omslagtekst:
In one devastating night, violin prodigy Etta Spencer loses everything she knows and loves. Thrust into an unfamiliar world by a stranger with a dangerous agenda, Etta is certain of only one thing: she has traveled not just miles but years from home. And she’s inherited a legacy she knows nothing about from a family whose existence she’s never heard of. Until now.

Nicholas Carter is content with his life at sea, free from the Ironwoods—a powerful family in the colonies—and the servitude he’s known at their hands. But with the arrival of an unusual passenger on his ship comes the insistent pull of the past that he can’t escape and the family that won’t let him go so easily. Now the Ironwoods are searching for a stolen object of untold value, one they believe only Etta, Nicholas’ passenger, can find. In order to protect her, he must ensure she brings it back to them—whether she wants to or not.

Together, Etta and Nicholas embark on a perilous journey across centuries and continents, piecing together clues left behind by the traveler who will do anything to keep the object out of the Ironwoods’ grasp. But as they get closer to the truth of their search, and the deadly game the Ironwoods are playing, treacherous forces threaten to separate Etta not only from Nicholas but from her path home… forever.

Recensie
Dit boek is eigenlijk een goed voorbeeld van waarom je niet op de cover kunt vertrouwen. Maar dan andersom dan normaal. Deze cover is echt prachtig en wordt denk ik snel opgepakt in de winkel. Ik kocht en las het boek voor de Bored to death bookclub, waar we deze gehele duology zouden lezen. Een serie van twee boeken dus. Ik was enthousiast, want naast dat dit boek een geweldig mooi omslag heeft, is het een YA science-fiction en historische fictie in één, met piraten en time travel. Klinkt vet, toch? Nou, dat is het helaas niet.

Het idee is goed bedacht, het verhaal over tijdreizen en piraten, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het duurde echt voor eeuwig tot ik het boek uit had. Het is saai, er gebeurt niks en het verhaal raakt me niet. Op een gegeven moment was er een ‘oh nee, wat nu, shock moment’ en toen legde ik het boek weg. Dat zegt ook al wel genoeg, denk ik. Ik leefde niet mee met de personages en het kon me vrij weinig schelen wat er met ze gebeurde. Sterker nog, ik hoopte dat ze dood zouden gaan zodat dit boek ten einde kwam. Het boek telt iets minder dan 500 pagina’s en ik zweer je, pas de laatste 70 pagina’s werden spannend. Dan doe je toch echt iets fout.

Daarnaast zitten er bijzonder veel plotholes in het boek. Ik kan ze zo even niet bedenken, want ik probeer dit boek uit mijn hoofd te bannen (meer ruimte maken voor betere boeken, zegmaar), maar omdat het om tijdreizen gaat, is het belangrijk dat alles klopt en logisch is. Overal moet over nagedacht zijn om een geloofwaardig verhaal neer te zetten. Dat is hier niet gebeurd, en daardoor zitten er fouten in het verhaal.

Ook is het verhaal best wel ongeloofwaardig. Naast saaie, vlakke personages maken ze ook nog eens onlogische keuzes. Op een gegeven moment zijn ze heel erg in gevaar, worden ze achtervolgd, moeten ze een deadline halen op leven en dood en wat gaan ze doen? Knuffelen en zoenen!

Zoals je al merkt, ik ben hier echt geen fan van. Ik zou het boek dan ook compleet negeren als ik jullie was. Needless to say, ik denk niet dat ik deel twee ga lezen. Tenzij iemand van jullie zich daar wel aan gewaagd heeft en me kan overtuigen dat deze beter is?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s