Home » Recensies: Boeken » Recensie: Midwinterblood

Recensie: Midwinterblood

15109208Auteur: Marcus Sedgwick
Titel: Midwinterblood
Genre: Literatuur, romance, mythen
Taal: Engels
Jaar: 2012
ISBN: 9781780620206
Aantal pagina’s: 288
Gelezen: Januari 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Have you ever had the feeling that you’ve lived another life? Been somewhere that has felt totally familiar, even though you’ve never been there before, or felt that you know someone well, even though you are meeting them for the first time? It happens.

In a novel comprising seven parts, each influenced by a moon – the flower moon, the harvest moon, the hunter’s moon, the blood moon – this is the story of Eric and Merle whose souls have been searching for each other since their untimely parting.

Recensie
Dit is een boek dat ik tegenkwam op het boekenfestijn. De eerste keer dat ik het zag, had ik al honderden boeken in mijn mandje, dus besloot ik het te laten liggen. De keer daarna kwam ik het nog een keer tegen en iets in het boek sprak me aan. De omslagtekst was een beetje vaag, net als de cover dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Omdat het me voor de tweede keer aansprak, besloot ik het mee te nemen. Thuis heeft het ook nog een hele tijd ongelezen in mijn kast gestaan omdat ik gewoon niet wist wat ik ervan kon verwachten. Uiteindelijk bleek dat onverwachte wel positief.

Het zijn aan de ene kant allemaal korte verhalen die aan het eind allemaal samenkomen omdat ze een enorm belangrijk kenmerk delen: de personages. Deze verhalen zijn goed geschreven en leuk, maar pas als je ze allemaal samenvoegt door het lezen van het einde, is het af. Het grotere geheel maakt het beter.

Doordat de verhalen kort zijn, ga je er snel doorheen. Ze zijn interessant en spannend geschreven – de een wat meer dan de ander, maar geen enkel verhaal verveelt.

Ik vond het leuk hoe de personages terugkomen, omdat het niet elke keer is zoals je het verwacht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s