Home » Recensies: Boeken » Recensie: De rekening

Recensie: De rekening

29861320Auteur: Jonas Karlsson
Titel: De Rekening
Genre: Fictie, humor, literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2011
ISBN: 9789025448226
Aantal pagina’s: 160
Gelezen: Januari 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Een parttime baantje in een videowinkel, een paar vrienden, en een dagelijkse routine die doorgaans eindigt met een pizza in zijn eenkamerappartement in Stockholm. Ziehier het leven van de hoofdpersoon – tot hij een merkwaardige rekening krijgt. Hij moet een gigantisch bedrag betalen voor al zijn ervaringen en zijn geluk tot dat moment. Huh?! En hoe kan uitgerekend híj, zonder grootse dromen en tevreden met zó weinig, zó’n enorme rekening krijgen?! ‘De rekening’ is een zeer originele, korte roman, waarin de vraag wordt opgeworpen wat wij onder geluk verstaan en hoe dat wordt gemeten. Geschreven met onderkoelde humor en een scherp oog voor de tekortkomingen van deze tijd.

Recensie:
Het leuke aan het werken in een boekhandel, is dat je veel boeken tegenkomt en dat je TBR stapel steeds hoger wordt (misschien is dit ook wel een nadeel, trouwens) en dat er soms leuke acties zijn. Zo mochten we van uitgeverij Atlas Contact met 50% korting boeken kopen rond de feestdagen. Dat hoef je natuurlijk geen twee keer te zeggen, dus ik heb de website afgestruind naar de mooiste boeken. Ik kwam dit boek tegen, waar ik nog nooit van had gehoord. Ook de auteur kende ik niet, maar de omslagtekst sprak me zo aan dat ik het niet kon laten om hem te kopen.

Ik vond het een erg leuk verhaal met een goed plot. Als je opeens een rekening krijgt van je afgelopen ervaringen, hoe hoog zou die dan zijn? Het is een verhaal dat je aan het denken zet over wat belangrijk in het leven is, en hoe je zelf in het leven staat. Voor wie van mindfulness of filosoferen houdt, dit is hier een goed boek voor.

Het hoofdpersonage vond ik erg goed neergezet. Hij paste goed bij de verhaallijn en hij was gemakkelijk om mee te identificeren. Hij loodste je door het verhaal heen en zeker zijn manier van leven zet je aan het denken.

Het is een verhaal dat ook erg gemakkelijk leest. Ik heb hem in een avondje uitgelezen en toen kon ik lekker gaan slapen. Ik vond dit een erg goed en leuk boek. Blij dat ik hem gelezen heb!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s