Home » Recensies: Boeken » Recensie: The Wind in the Willows

Recensie: The Wind in the Willows

32874116Auteur: Kenneth Grahame
Titel: The wind in the willows
Genre: Jeugdliteratuur, classic, fabels
Taal: Engels
Jaar: 1908
ISBN: 9780141385679
Aantal pagina’s: 256
Gelezen: September 2017
♥♥♥

Omslagtekst
The much-loved classic tales of Ratty, Mole, Badger and Toad, reissued in hardback with a stunningly beautiful cover design based on the V & A Museum’s William Morris collection.

When Mole goes boating with Ratty instead of doing his spring-cleaning, he discovers a whole new world. As well as adventures on the river and in the Wild Wood, there are high jinks on the open road with that reckless ruffian, Mr Toad of Toad Hall. Ratty, Mole, Badger and Toad become the firmest of friends, but after Toad’s latest escapade, can they join together and beat the wretched weasels once and for all?

This is a wonderful, timeless classic story for readers of all ages.


Recensie
Ik kwam dit prachtige boekje tegen bij een boekhandel in Den Bosch. Het komt uit een reeks waar ook The secret garden, Alice in Wonderland, Little women, A Christmas Carol en Anne of green gables in verschenen zijn. Wauwie. Ik kon deze dan ook echt niet laten liggen.

Het boek bestaat uit korte verhalen. Sommige verhalen volgen elkaar op, maar enkelen zijn op zichzelf staand. Je kunt het boek dus wel het best van voor naar achter lezen. Zeker de verhaallijn van Toad loopt langer door. Deze was erg leuk en spannend.

De verhalen zijn prachtig geschreven. Ze bevatten veel verwijzingen en poëtisch taalgebruik. Ook zit er duidelijk een diepere laag in de verhalen, het zijn niet zomaar leuke verhaaltjes over dieren uit een bos. Ik denk dat kinderen echt gemakkelijk dingen kunnen oppikken uit deze verhalen.

De verhalen kwamen wel stuk voor stuk wat langzaam op gang omdat vaak eerst de natuur of een situatie uitvoerig beschreven werd, voor het verhaal echt begon. Dat vond ik wel jammer. Het wachten word je echter wel beloond, want als je eenmaal in een verhaal zit, is dit een prachtig klein wereldje waarin je je bevindt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s