Home » Recensies: Boeken » Recensie: Six of Crows

Recensie: Six of Crows

23437156Auteur: Leigh Bardugo
Titel: Six of Crows
Genre: YA, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9781627792127
Aantal pagina’s
: 465
Gelezen: Januari 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Ketterdam: a bustling hub of international trade where anything can be had for the right price–and no one knows that better than criminal prodigy Kaz Brekker. Kaz is offered a chance at a deadly heist that could make him rich beyond his wildest dreams. But he can’t pull it off alone…

A convict with a thirst for revenge.

A sharpshooter who can’t walk away from a wager.

A runaway with a privileged past.

A spy known as the Wraith.

A Heartrender using her magic to survive the slums.

A thief with a gift for unlikely escapes.

Six dangerous outcasts. One impossible heist. Kaz’s crew is the only thing that might stand between the world and destruction—if they don’t kill each other first.

Recensie:
Een studiegenootje van me was al een half jaar ofzo aan het zeuren dat ik dit boek moest lezen (je weet wie je bent 😉 ), dus toen ik mijn verlanglijstje voor Kerst maakte, wist ik welk boek ik er op moest zetten (er stonden nog 12 anderen op, maar dat maakt even niet uit). Mijn mama vond blijkbaar ook dat ik het boek moest lezen, want ze kocht het voor me, in de prachtige hardcover uitgave met zwarte pagina’s, en ik kon er dus snel in beginnen!

Als je in dit boek begint, zit je er vrij snel in. In het begin vond ik het wat lastig te plaatsen omdat er niet veel worldbuilding is, en dat was wel wat jammer. Maar Six of Crows is een duology gezet in een wereld waar al een eerdere trilogie zich afspeelt, namelijk De Grisha Trilogie. Ik ga ervan uit dat daar meer worldbuilding in zit en dat ze het daarom weggelaten hebben in dit boek. Je kan dit boek trouwens prima lezen zonder de andere trilogie gelezen te hebben.

In ieder geval, als je het eenmaal door hebt, zit je zo in het verhaal en leef je mee met de interessante personages. Ik kan Kaz niet echt vergelijken met een ander personage en dat geldt ook voor de rest van het team. Ze zijn stuk voor stuk origineel en hebben allemaal een rijk achtergrondverhaal dat hen motiveert. Ze zijn erg goed uitgewerkt en komen dan ook goed uit de verf.

Het verhaal speelt zich voor het grootste deel af in Ketterdam. En dat is super tof, want Ketterdam is gebaseerd op Amsterdam. Er zijn straten als ‘De Geldstraat’ en mensen hebben Nederlandse achternamen. Dat is vooral heel leuk als je het verhaal leest in het Engels.

Ik vond het plot goed en origineel en razend spannend. Zeker omdat de personages zo goed neergezet zijn, ga je gemakkelijk met ze meeleven en zo ga je in een rap tempo door het verhaal heen. Zo snel dat je eigenlijk deel twee ook al had moeten kopen, zodat je gelijk verder kunt lezen…

Advertentie

One thought on “Recensie: Six of Crows

  1. Pingback: Recensie: Shadow and Bone | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s