Home » Recensies: Boeken » Recensie: The strange case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Recensie: The strange case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde

24552757Auteur: Robert Louis Stevenson
Titel: The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Genre: Classics
Taal: Engels
Jaar: 1886
ISBN: 9781908533166
Aantal pagina’s
: 90
Gelezen: April 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
Henry “Harry” Jekyll is a well respected member of London society. In his personal life, he is pre-engaged to Muriel Carew, the daughter of a brigadier general. In his professional life, he is a medical doctor, scientist and academician. He theorizes that in each man is a good side and an evil side which can be separated into two. In doing so, the evil side can be controlled and the good side can live without worry, in combination leading to the betterment of society. In his experiments, he uses himself as the subject to test his hypothesis. His evil side, who he coins Mr. Hyde, escapes into London, and terrorizes party-girl Ivy Pierson. Jekyll, aware of Hyde’s goings-on, decides to stop his experiments because of the suffering he has caused Ivy. What Jekyll is unaware of is how ingrained Hyde is in Jekyll’s life.

Recensie:
Dit boek stond al een behoorlijk lange tijd in mijn kast, ongelezen. Waarom weet ik eigenlijk niet, het is niet zo alsof het boek zo dik is dat je er heel lang mee bezig bent. Maar goed, ik besloot me er eindelijk aan te wagen.

Ik vond het een goed, interessant verhaal. Het is mooi geschreven en het werkt goed toe naar de onthulling. De opbouw is dus erg sterk en wekt de interesse van de lezer. Ook de personages vond ik erg interessant.

Wat ik wel jammer vond, is dat de onthulling zo alom bekend is. Nu kan het boek niet zoveel doen aan het feit dat het zo bekend is (al stond het zelfs op mijn flaptekst), maar het haalt wel de spanning weg. Zoals ik zei, het boek werkt goed toe naar de onthulling, maar omdat we die allemaal al wel kennen, is dat jammer voor het verhaal.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s