Home » Recensies: Boeken » Recensie: Show Stopper

Recensie: Show Stopper

33961568Auteur: Hayley Barker
Titel: Show Stopper
Genre: YA, fantasy, sci-fi, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781407179674
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: januari 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Set in a near-future England where the poorest people in the land are forced to sell their children to a travelling circus – to perform at the mercy of hungry lions, sabotaged high wires and a demonic ringmaster. The ruling class visit the circus as an escape from their structured, high-achieving lives – pure entertainment with a bloodthirsty edge. Ben, the teenage son of a draconian government minister, visits the circus for the first time and falls instantly in love with Hoshiko, a young performer. They come from harshly different worlds – but must join together to escape the circus and put an end to its brutal sport.

Recensie
Tijdens mijn baantje in Broese vroeg iemand me op een gegeven moment of ik dit boek wilde lezen en er iets over wilde schrijven als promotiemateriaal. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, dus ik besloot het boek snel te gaan lezen.

Iedereen vergelijkt dit boek met de Hunger Games, wat ik ergens wel begrijp, maar wat niet helemaal terecht is. Misschien is dat meer net als dat alle fantasy boeken altijd worden vergeleken met Harry Potter, Tolkien en Martin.

In ieder geval, dit boek gaat over een ongelijke samenleving. De rijken die het voor het zeggen hebben aan de ene kant, en de arme ‘droesems’ aan de andere kant, en de conflicten die daar bestaan. Dit is inderdaad een thema uit de Hunger Games, maar geldt in heel veel boeken en eigenlijk ook in de geschiedenis.
In ieder geval is het plot van het boek dat er een circus is waar deze ‘droesems’ moeten optreden. En het circus is levensgevaarlijk. Als er iemand overlijdt, vinden de toeschouwers (de rijke elite) dat alleen maar spectaculair om te zien.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven; aan de ene kant Hoshiko, een meisje uit het circus, en aan de andere kant Ben, een jongen uit de elite. En niet zomaar een jongen, hij is de zoon van degene die achter al deze praktijken staat, en de Droesems liever uit de weg wil ruimen.

Ik vond dit verhaal erg origineel en heel erg spannend. Het verhaal is erg goed, het plot is sterk neergezet en ook de personages zijn overtuigend. Ze komen echt tot leven vanaf het papier en vertellen het verhaal zo dat je met ze gaat meeleven.

Daarnaast is het vlot geschreven en zó spannend dat je het eigenlijk niet weg kan leggen. Ik heb het boek ook in een dag uitgelezen. Dit is echt een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s