Home » Recensies: Boeken » Recensie: The walls around us

Recensie: The walls around us

18044277Auteur: Nova Ren Suma
Titel: The walls aroud us
Genre: YA, mystery, paranormal
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9781616203726
Aantal pagina’s:
319
Gelezen: maart 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
On the outside, there’s Violet, an eighteen-year-old dancer days away from the life of her dreams when something threatens to expose the shocking truth of her achievement.

On the inside, within the walls of the Aurora Hills juvenile detention center, there’s Amber, locked up for so long she can’t imagine freedom.

Tying their two worlds together is Orianna, who holds the key to unlocking all the girls’ darkest mysteries…

What really happened on the night Orianna stepped between Violet and her tormentors? What really happened on two strange nights at Aurora Hills? Will Amber and Violet and Orianna ever get the justice they deserve—in this life or in another one?

Recensie
Wederom een boek dat we lazen voor de bored to death bookclub. Ik heb hem in één dag uitgelezen (goed, ik moest ook wel, want ik was véél te laat begonnen) maar ik vond hem in ieder geval spannend genoeg om hem zo snel te lezen.

De setting was erg sterk! Het gevangenisleven was goed uitgewerkt en levendig beschreven waardoor je er een goed beeld van krijgt. Misschien komt dat ook voor een deel door Orange is the new black, waar ik het erg op vond lijken. En niet alleen vanwege het feit dat het om het gevangenisleven gaat, maar ook hoe alles beschreven wordt, hoe de personages zijn en hoe er teruggeblikt wordt naar het leven buiten de gevangenis.

Het verhaal is dus erg spannend en goed opgebouwd. Zoals gezegd, ik heb het in een dag uitgelezen. Het leest dan ook erg vlot, het is makkelijk geschreven. Aan het einde zit een onverwachte, interessante wending die ik niet helemaal kon plaatsen. Zit er een moraal in het verhaal?

De personages zijn wel redelijk vlak en ik moet zeggen dat ik de verhaallijn van Violet echt stom vond. Ook zit er een onthulling in die je redelijk snel ziet aankomen, en dat is wel jammer.

Concluderend kan ik toch wel zeggen dat ik het een goed verhaal vond, ik heb het vier sterren gegeven. Als je fan bent van Orange is the new black, zou ik deze zeker aanraden. Op Goodreads staat hij trouwens ook bestempeld als ‘horror’, maar daar ben ik het niet mee eens .Het verhaal was absoluut niet eng en volgens mij ook niet zo bedoeld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s