Home » Recensies: Boeken » Recensie: Hazel Wood

Recensie: Hazel Wood

35997403Auteur: Melissa Albert
Titel: The Hazel Wood
Genre: Young Adult, fictie, sprookjes, horror
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9780141388663
Aantal pagina’s: 359
Gelezen: maart 2018
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
Seventeen-year-old Alice and her mother have spent most of Alice’s life on the road, always a step ahead of the strange bad luck biting at their heels. But when Alice’s grandmother, the reclusive author of a book of pitch-dark fairy tales, dies alone on her estate – the Hazel Wood – Alice learns how bad her luck can really get. Her mother is stolen away – by a figure who claims to come from the cruel supernatural world where her grandmother’s stories are set. Alice’s only lead is the message her mother left behind: STAY AWAY FROM THE HAZEL WOOD. 

To retrieve her mother, Alice must venture first to the Hazel Wood, then into the world where her grandmother’s tales began . . .

Recensie:
In mijn showcase van vorige week vertelde ik jullie dat ik dit boek niet kon laten liggen in de boekhandel. De cover is zó mooi en hij bleef me maar aanstaren. En de veelbelovende omslagtekst… een meisje dat Alice heet, sprookjes, maar je moet ervan weg blijven. Het klonk perfect. Ik wil heel graag bij blijven met de boeken die uit komen en ze dan ook gelijk lezen, zodat ik jullie up to date recensies kan geven. Nou, ik ben in dit boek begonnen op dezelfde dag dat ik het kocht en een dag later had ik het uit. Wat ben ik blij dat ik hem gekocht is. En aangezien het nog steeds een vers, nieuw boek is, negeer ik die meer dan 50 recensies die al klaar staan, en prop ik deze er eerst tussen. Want dit is een boek dat je wil lezen. En snel.

Ik dacht eerst dat het mogelijk een Alice adaptatie was. Hoe kan het ook anders, met een hoofdpersoon met dezelfde naam. Maar ik weet het niet zeker. Het maakt ook niet uit, want het verhaal is heel erg goed.

Het verhaal wordt langzaam opgebouwd. Je leest hoe Alice opgroeit en hoe haar moeder haar telkens van de ene plek naar de andere plek sleurt, nadat er rare dingen gebeuren. Die rare dingen blijven meestal ook vaag, zodat je als lezer niet precies weet wat er nu aan de hand is. Ze zeggen zelf dat het ongeluk hun achtervolgt.
Nu ze in New York wonen, gebeuren er nog steeds rare dingen, maar dat komt volgens haar moeder Ella omdat ze in New York zijn. Daar lopen nu eenmaal vreemde types rond. Tot het ‘vreemde’ een climax bereikt en Alice thuiskomt en haar moeder niet kan vinden. Ze is ontvoerd en het enige wat Alice weet is dat haar moeder wil dat ze weg blijft van The Hazel Wood, het landgoed waar haar grootmoeder Althea woont, de moeder van Ella die beroemd is geworden met de sprookjes die ze schreef; sprookjes die nu onvindbaar zijn.

Het boek geeft je de kans om goed in het verhaal te komen. Je leert Alice en Ella goed kennen en de band die ze hebben. Je raakt bekend met de omgeving en je kan helemaal in het verhaal kruipen. Op het moment dat het spannend wordt – wanneer Ella verdwenen is – ga je dan ook razendsnel door het boek heen. Je wil net zo graag als Alice weten wat er aan de hand is en waar haar moeder is.

Het verhaal is spannend en laat je niet met rust. Daarnaast is het fantasierijk en wordt het spannende plot af en toe onderbroken door een van Althea’s sprookjes, die beginnen zoals sprookjes beginnen, maar de een is nog duisterder dan de ander. Het verhaal is zo zowel sprookje als horror en dat is een hele fijne combinatie.

Het verhaal neemt wendingen die je niet ziet aankomen. Ik was compleet verrast toen werd onthuld wat er aan de hand was. Heerlijk als dat gebeurt. Maar zelfs dan is het verhaal nog niet afgelopen en gaat de zoektocht verder, en wordt het spannender en spannender.

Omdat je in het begin Alice zo goed leert kennen, is het gemakkelijk om in haar hoofd te kruipen en je met haar te identificeren. Het voelt dan ook alsof je het verhaal zelf mee maakt.

Ik geef dit boek 5 sterren. Het is super spannend, een combinatie van horror en sprookjes en het neemt onverwachte wendingen. De personages zijn sympathiek en je kunt je gemakkelijk met hen identificeren. Daarnaast is er hele goede worldbuilding. Dit boek is nu al een van mijn favorieten van 2018!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s