Home » Showcases » Showcase Sunday + CelebrateBooks Unboxing

Showcase Sunday + CelebrateBooks Unboxing

ShowcaseHoi allemaal! De laatste dag van de week is weer aangebroken en omdat ik een gat in mijn hand heb, betekent dat dat ik weer een toffe showcase voor jullie heb. Ik heb een aantal mooie boeken gekocht en ook kwam mijn CelebrateBooks bestelling van februari ein-de-lijk binnen! Klik verder om te zien wat ik heb gekocht!

Gekocht
DSC03520Zoals enkelen van jullie wel weten, ben ik organisator van de grootste fantasy/sci-fi/horror schrijfwedstrijd van Nederland, namelijk: De Harland Awards. Naast de schrijfwedstrijd hebben we ook een boekprijs: een prijs voor het beste fantastische boek. De 5 boeken die het tot de shortlist hebben weten te schoppen zijn inmiddels bekend en de winnaar zal bekend worden gemaakt op de Dag van het Fantastische Boek op 14 april aanstaande. Daarover later meer. In ieder geval ben ik gevraagd om de auteurs van de shortlist te interviewen op deze dag. Super leuk! Maar daarvoor moet ik natuurlijk wel de boeken gelezen hebben! Een van de shortlisters is Jeroen van Unen, met het boek De slang van Havilah, het tweede deel in zijn Nachtuilen trilogie. Die heb ik al staan, en al gelezen, dus dat scheelt! De andere boeken waren nieuw voor me en afgelopen week heb ik deze gekocht om ze zo snel mogelijk te gaan lezen. dit zijn Bloed van Kim ten Tusscher, Schaduwkoningin van Garvin Pouw en De kleine Odessa – De val van Scribopolis van Peter van Olmen. In totaal zitten er 5 boeken in de shortlist. Het vijfde boek, Syndroom van J. Sharpe, was nog in bestelling dus die komt later nog ergens te voorschijn in een showcase. In ieder geval weet ik welke boeken ik de komende weken kan gaan lezen… De recensies hiervan zullen overigens pas ná de Dag van het Fantastische Boek online gezet worden, omdat ik mezelf onpartijdig wil opstellen tijdens de interviews.

DSC03521Vandaag is alweer de laatste dag van de Boekenweek. Tijdens de boekenweek waren er allerlei leuke evenementen. Tijdens twee van deze evenementen in de boekhandel moest ik werken. Een daarvan was een lezing van Jan Terlouw in de bibliotheek. Terlouw is de schrijver van het boekenweekessay, en daarnaast denk ik dat iedereen hem wel kent. Ik raakte zo geïnspireerd en hij kon zo mooi vertellen, dat ik het niet kon laten een van de bekendste kinderboekklassiekers aan te schaffen. Koning van Katoren is zo’n ontzettend bekend boek en ik had hem nog niet in mijn kast staan. Ik geloof wel dat ik hem vroeger heb gelezen, al weet ik dat niet meer helemaal zeker. In ieder geval, als master Jeugdliteratuur kon dit boek eigenlijk niet ontbreken in mijn kast, en nu staat hij er dan eindelijk, mét handtekening van Jan Terlouw. Want die kans krijg je niet zomaar!

CelebrateBooks Murder Girls UNBOXINGDSC03515Boekboxen zijn leuk. Een thema wordt bekend gemaakt, en dan besluit je of je de box wil kopen of niet. Het enige wat je weet, is dat er een boek en andere leuke goodies in de box zullen zitten. Ik hou daar wel van, het voelt als een cadeautje. In januari bestelde ik de Night and Shadows box (klik) en in februari de Murder Girls box. Deze zou eigenlijk eind februari geleverd worden, maar er bleek een vertraging te zijn en uiteindelijk kwam de box 16 maart binnen. Bijzonder laat, vond ik. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets niet helemaal klopt, maar stiekem had ik gehoopt dat ze er dan iets extra’s in zouden stoppen, als een soort excuus dat het zo lang duurde. Helaas, dat hebben ze niet gedaan. Gelukkig was de box zelf wel erg tof.

DSC03516Het boek dat erin zat was People like us van Dana Mele. Ik kende de titel niet en de auteur ook niet, maar het is juist wel leuk om nieuwe boeken te ontdekken met dit soort boxen. Het verhaal lijkt op series als pretty little liars en riverdale, zoals de beschrijving van de boekbox ook al aangaf. Een soort murder mysterie met middelbare scholieren. Het klinkt in ieder geval wel leuk. Bij het boek zat ook een bookplate met handtekening die ik gelijk in het boek heb geplakt.

DSC03517De rest van het pakket was een thee-pakketje. Er zat een mok in met een illustratie van Veronica Lodge uit Riverdale. Deze illustratie is gemaakt door Kristin Aksland. Daarnaast zaten er twee lepeltjes bij met de tekst ‘books and tea’ en een zakje groene thee ‘The Evil Queen’ gemaakt door AppyDrawzz (ik verzin het niet). Ik heb hem nog niet geprobeerd maar het ruikt erg lekker!

DSC03518Dan de gebruikelijke papierwinkel (die overigens ook leuk is, al weet ik nu nog niet zo goed waar ik alles moet laten). De kaart met de cover van de boekbox en op de achterkant wat er allemaal in zat (ik vind deze illustraties ook altijd super pretty dus ik bewaar ze) zat er in, en daarnaast een kaart met een quote uit het boek dat in de box zat. Ook zat er een boekenleggen van The Mortal Instruments bij, gemaakt door Daly Rincón, een deel van het CelebrateBooks kwartet met als thema ‘de Lunar couples’, en last but not least, fanart van Bellatrix Lestrange gemaakt door TJ Lubrano. Hier moet ik even bij zeggen dat ik super fan ben van haar illustraties. Als je haar nog niet kent, moet je haar Etsy winkel even opzoeken want alles wat ze maakt is zo cute! Ik heb een aantal schilderijtjes van haar, namelijk de Hogwarts huizen, Rhysand en Feyre en Coraline. Deze print van Bellatrix past leuk bij mijn collectie!

Goed dat was het. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, en dat ik volgende week mezelf een beetje weet in te houden, want het boekenkopen loopt een beetje uit de hand :P. Anyway, tot de volgende keer!

Advertentie

One thought on “Showcase Sunday + CelebrateBooks Unboxing

  1. Pingback: Recensie: People like us | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s