Home » Recensies: Boeken » Recensie: Magic kingdom for sale/sold

Recensie: Magic kingdom for sale/sold

583482Auteur: Terry Brooks
Titel: Magic kingdom for sale
Serie: Magic kingdom of Landover #1
Genre: Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 1986
ISBN: 9781841495552
Aantal pagina’s: 350
Gelezen: December 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
Landover was a genuine magic kingdom, complete with fairy folk and wizardry, just as the advertisement had promised. But after he purchased it for a million dollars, Ben Holiday discovered that there were a few details the advertisement had failed to mention!

Recensie
Dit was een van de eerste fantasy series die ik las. Toen ik ergens op de basisschool, ik denk groep 7 ongeveer, wel genoeg had van de kinderachtige kinderboeken, ging ik op zoek naar iets anders. Bij de volwassenliteratuur vond ik deze serie en het sprak me zo erg aan dat ik een ruk de hele serie gelezen had. Dat is inmiddels alweer heel erg lang geleden en een tijd geleden kocht ik het eerste deel in het Engels omdat ik het wilde gaan herlezen. Ik heb het best wel een tijd uitgesteld omdat ik niet durfde. Ik had zulke hoge verwachtingen, wat als het tegenviel? Maar ik moet zeggen dat ik het nog steeds erg leuk vind.

Ik vond het fijn om te herlezen omdat ik veel dingen vergeten was, maar de wereld me toch bekend voorkwam. Alsof je na al die jaren weg geweest te zijn weer terug komt.

Het boek maakt je nieuwsgierig en er zitten wat kleine plottwisten in die het spannend maken. De setting vind ik goed, het gaat van de normale wereld naar een fantasy wereld. Interessant hierbij is dat het om een nuchtere volwassene gaat die deze overgang maakt. Ik kan zo eigenlijk alleen maar voorbeelden bedenken waar dat het geval is met kinderen. Ben is sceptisch en dat is eigenlijk ook wel eens leuk voor de verandering.

Er zit alleen wel weinig vaart in het verhaal. Er moet veel uitgelegd worden en de wereld moet worden laten zien – wat goed gedaan wordt, vind ik – maar daardoor loopt het allemaal niet zo vlot. Ik ben benieuwd of dat in volgende delen beter wordt, want ik kan me dat eigenlijk niet meer herinneren…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s