Home » Recensies: Boeken » Recensie: Uglies

Recensie: Uglies

12337593Auteur: Scott Westerfeld
Titel: Uglies (#1)
Genre: YA, Sci-fi, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2005
ISBN: 9781442419810
Aantal pagina’s: 425
Gelezen: Januari 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst
Tally is about to turn sixteen, and she can’t wait. In just a few weeks she’ll have the operation that will turn her from a repellent ugly into a stunning pretty. And as a pretty, she’ll be catapulted into a high-tech paradise where her only job is to have fun.

But Tally’s new friend Shay isn’t sure she wants to become a pretty. When Shay runs away, Tally learns about a whole new side of the pretty world– and it isn’t very pretty. The authorities offer Tally a choice: find her friend and turn her in, or never turn pretty at all. Tally’s choice will change her world forever…

Recensie
Ik kwam dit boek tegen op het boekenfestijn en ik heb het gelijk meegenomen. Ik had al goede verhalen gehoord dus ik wilde het al heel graag lezen. Ik had niet echt verwacht dat ik het hier tegen zou komen (het lag ook echt bij de kinderboeken, wellicht omdat er barbies op de cover staan?) maar ik ben er blij om.

Ik vind het een erg sterk concept. Een wereld waarin iedereen ‘pretty’ is en gelukkig en alles kan doen wat ze willen. Geen gedoe meer over uiterlijk, het is het innerlijk dat telt. Het klinkt misschien mooi, maar daar is het niet. Je voelt dat er iets niet klopt. Wat dat precies is, dat zul je moeten uitvinden als je het boek gaat lezen.

De wereld die neergezet is is erg interessant en goed gebouwd. Het was ooit onze wereld, maar alles is veranderd.

Het is een boek dat fijn geschreven is, waardoor het vlot leest. Het is ook erg spannend. Je leeft heel erg mee met de hoofdpersoon die juist heel graag pretty wil worden, ondanks wat haar vrienden vertellen en ondanks de keuzes die ze maakt. Je weet niet wat je voor haar moet hopen, omdat wat ze wil, niet goed is. Ze is goed neergezet, met al haar twijfels en dat maakt haar geloofwaardig.

Ik vond dit een erg goed boek en ik wil heel graag weten hoe het verder gaat!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s