Home » Columns » Belevenissen uit de Boekhandel: Een cadeautje voor mezelf!

Belevenissen uit de Boekhandel: Een cadeautje voor mezelf!

DSC01204Als je in een boekhandel werkt, kom je veel verschillende mensen tegen. Mensen die dezelfde boeken kopen (Homo Deus, Sapiens, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, etc.) en mensen die dezelfde dingen zeggen (het is een cadeautje voor mezelf!), maar ook mensen die verrassende boeken kopen met interessante titels, of die leuke verhalen te vertellen hebben. Sommige van die verhalen zijn zo leuk dat ik ze met jullie wilde delen dus tadaa, een nieuwe rubriek: belevenissen uit de boekhandel.
Vandaag deel één: een cadeautje voor mezelf

Een jongen komt naar de kassa en legt een boek op de toonbank. Harry Potter en de Steen der Wijzen. ‘Ah, de eerste Harry Potter!’ zeg ik, want ik word altijd heel blij als mensen Harry Potter boeken kopen.
‘Is het een cadeautje?’ vraag ik aan hem, en hij begint te vertellen.
‘Ja en nee.’ lacht hij. ‘Het is eigenlijk een cadeautje voor mijn vriendin. Ze komt uit Nieuw Zeeland en wil heel graag Nederlands leren. Omdat we allebei super grote Harry Potter fans zijn, leek het me leuk om het eerste boek voor haar te kopen in het Nederlands.
Maar het is eigenlijk ook een beetje voor mij. Mijn oma kocht het boek voor mij en mijn broer voor Kerst of Sinterklaas, toen het net uitgekomen was. ‘Let op,’ zei ze. ‘Dit boek gaat een enorme hit worden!’ en oma had gelijk. Ik en mijn broer verslonden het boek en kochten telkens de nieuwe delen wanneer ze uit kwamen. Nu heb ik een set van boek twee tot en met de laatste, maar ik mis de eerste omdat mijn broer deze in bezit heeft. Nu kan ik mijn collectie compleet maken én mijn vriendin er een plezier mee doen.’

Dat is nu echt een cadeautje voor jezelf!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s