Home » Recensies: Boeken » Recensie: De leestip

Recensie: De leestip

25017340Auteur: Shelly King
Titel: De Leestip
Genre: Romance, contempory
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
ISBN: 
9789022570388
Aantal pagina’s: 255
Gelezen: Oktober 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
Als Maggie Dupré haar baan bij een groot bedrijf verliest, vreest ze dat ze weer bij haar moeder zal moeten intrekken. Gelukkig vindt ze al gauw weer werk in een tweedehandsboekhandeltje, een baan die haar op het lijf geschreven is.
Tijdens het lezen van een antieke uitgave van Lady Chatterly’s Lover vindt ze de betoverende liefdesverklaringen van twee geliefden die elkaar, zo lijkt het, nog nooit in het echt hebben ontmoet. Maggie besluit op zoek te gaan naar deze Henry en Catherine om ze te verenigen én het boekwinkeltje te redden van de ondergang. Haar avontuur brengt echter verwarrende en onvoorspelbare consequenties met zich mee.

Recensie
Ik zag dit boek op het boekenfestijn en het zag eruit als een fijne feelgoodnovel, dus ik besloot hem mee te nemen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want mijn gevoel erover klopte.

Het is inderdaad een fijne feelgood roman, die gemakkelijk geschreven is en lekker weg leest. Het heeft geen moeilijke, literaire constructies of dingen om over na te denken. Het is een boek waarbij je je verstand op nul kan zetten en kan genieten van een romantisch verhaal dat zich afspeelt in de boekhandel.

Het is niet echt een literair hoogstaand werk dus, en het verhaal is ook niet echt heel bijzonder of origineel. Maar soms mag dat wel, vinden jullie niet. Gewoon een boek dat lekker weg leest.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s