Home » Recensies: Boeken » Recensie: The sin eater’s daughter

Recensie: The sin eater’s daughter

21936988Auteur: Melinda Salisbury
Titel: The sin eater’s daughter
Genre: YA, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9781760151577
Aantal pagina’s:
336
Gelezen: November 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Sixteen-year-old Twylla lives in the castle. But although she’s engaged to the prince, no one speaks to her. No one even looks at her. Because Twylla isn’t a member of the court. She’s the executioner. As the goddess-embodied, Twylla kills with a single touch. So each week, she’s taken to the prison and forced to lay her hands on those accused of treason. No one will ever love her. Who could care for a girl with murder in her veins? Even the prince, whose royal blood supposedly makes him immune to her touch, avoids her.

But then a new guard arrives, a boy whose playful smile belies his deadly swordsmanship. And unlike the others, he’s able to look past Twylla’s executioner robes and see the girl, not the goddess. Yet a treasonous romance is the least of Twylla’s problems. The queen has a plan to destroy her enemies-a plan that requires an unthinkable sacrifice. Will Twylla do what it takes to protect her kingdom? Or will she abandon her duty in favor of a doomed love?

Recensie:
Ik kwam dit boek tegen op het boekenfestijn en aangetrokken tot de cover en de intrigerende omslagtekst, kon ik niet anders dan het boek meenemen. En het is echt een tof boek!

Ik vond het verhaal erg goed. Het plot is leuk bedacht en fantasierijk. Het gaat over een meisje dat de beul is in het hof, omdat iedereen die ze aanraakt zal sterven. Wat eigenlijk interessanter is dan haar lot, is de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Er zit niet heel veel worldbuilding in dit boek, maar wat wel belangrijk is dat bepaald eten bepaalde zonden vertegenwoordigen. Wanneer iemand sterft, worden hun zonden omgezet in gerechten en de Sin eater moet deze gerechten eten en op deze manier de zonden van de overledenen overnemen. Ik vond dit erg origineel en interessant. Ik had er graag nog meer over willen lezen, maar misschien komt dat in volgende delen nog.

Het verhaal is erg leuk geschreven, niet te moeilijk en het leest vlot, maar het is ook heel erg spannend. Je zit echt in het verhaal en je blijft doorlezen. Als lezer wordt je telkens op een ander spoor gezet en dat houdt het verhaal verrassend.

De personages zijn bijzonder en goed geloofwaardig neergezet. Ze komen echt tot leven van het papier.

Daarnaast zitten er sprookjesverwijzingen en zelfs een klein nieuw sprookjesverhaal in het boek verwerkt. Daar kan ik wel van genieten!

Ik geef dit boek ook 4 sterren. Ik vond het heel tof en ik kan niet wachten met het lezen van deel twee (die ik gelukkig voor mijn verjaardag heb gekregen!)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s