Home » Recensies: Boeken » Recensie: And the mountains echoed

Recensie: And the mountains echoed

17345748Auteur: Khaled Hosseini
Titel: And the mountains echoed
Genre: Literatuur, historische fictie
Taal: Engels
Jaar: 2012
ISBN: 9781408842423
Aantal pagina’s: 404
Gelezen: November 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst
So, then. You want a story and I will tell you one…

Afghanistan, 1952. Abdullah and his sister Pari live with their father and stepmother in the small village of Shadbagh. Their father, Saboor, is constantly in search of work and they struggle together through poverty and brutal winters. To Adbullah, Pari, as beautiful and sweet-natured as the fairy for which she was named, is everything. More like a parent than a brother, Abdullah will do anything for her, even trading his only pair of shoes for a feather for her treasured collection. Each night they sleep together in their cot, their skulls touching, their limbs tangled.

One day the siblings journey across the desert to Kabul with their father. Pari and Abdullah have no sense of the fate that awaits them there, for the event which unfolds will tear their lives apart; sometimes a finger must be cut to save the hand.

Crossing generations and continents, moving from Kabul, to Paris, to San Francisco, to the Greek island of Tinos, with profound wisdom, depth, insight and compassion, Khaled Hosseini writes about the bonds that define us and shape our lives, the ways that we help our loved ones in need, how the choices we make resonate through history, and how we are often surprised by the people closest to us.

Recensie
Dit boek kwam ik tegen op het boekenfestijn. Om eerlijk te zijn, ik kom deze elke keer tegen als ik daar ben, maar tot nu toe had ik hem elke keer laten liggen. Maar om de een of andere reden besloot ik, nu is het tijd om te gaan lezen. En wat is het een prachtig boek! Zonde dat ik hem zo lang heb laten liggen.

Het verhaal is echt heel mooi, het is mooi, literair geschreven en het intrigeert je. Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen en je wil telkens weten hoe het met alle personages verder gaat. Het verhaal is erg goed uitgewerkt en de verhaallijnen maken elkaar af. Steeds wordt er een nieuw deel van de puzzel laten zien die de wereld is. De personages zijn levend en overtuigend. Ze raken je en houden je bij het verhaal. Ze komen vanuit het papier tot leven.

Het verhaal laat zien dat iedereen op de een of andere manier verbonden is. De wereld is klein en we lijken op elkaar. We hebben misschien niet dezelfde problemen of willen niet dezelfde dingen, toch zijn we allemaal hetzelfde: menselijk.

Ik vond dit echt een heel mooi boek dat me zeer geraakt heeft. Ik wil het eigenlijk snel weer gaan herlezen. Maar niet voordat ik het aan jullie aanraad, dus bij deze. Ga dit boek lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s