Home » Recensies: Boeken » Books of February

Books of February

DSC03493Hoi allemaal!
Eigenlijk wil ik heel graag een boek gelijk recenseren wanneer ik het uitgelezen heb. Maar ik heb nog meer dan 50 recensies in drafts staan die ik wel steeds vaker probeer in te plannen en ik heb nog een stuk of 17 boeken op mijn lijstje staan die nog gerecenseerd moeten worden. Ik ben goed op weg, maar het gaat nog wel even duren tot ik bij ben. Dus ik had een ander plan. Aan het eind van iedere maand laat ik jullie zien welke boeken ik die maand gelezen heb, en dan geef ik een korte recensie. De uitgebreide recensie komt dan later nog, maar dan zijn jullie iets meer op de hoogte. Ik hoop dat jullie dit een leuk idee vinden!

In februari las ik lang niet zoveel boeken als ik in januari heb gelezen. Er waren wat andere dingetjes die mijn aandacht op eisten en ik ben ook eindelijk begonnen aan de gigantische stapel ongelezen tijdschriften die er nog lagen (flows, vooys, frame en literatuur zonder leeftijd. Met flow ben ik ook bijna bij, als je alle specials niet meetelt. De wetenschappelijke tijdschriften… not so much)
Anyway, 5 boeken alsnog. Hieronder een korte recensie per boek!

17347382J.K. Rowling – Harry Potter and the Goblet of Fire
Ik ben alle HP boeken aan het herlezen in het Engels. Het is zo fijn om terug te zijn in deze wereld, en de boeken hebben zoveel meer te vertellen dan de films, daar verbaas ik me keer op keer weer over. Goed, wat kan ik hier over zeggen… Boek 4 is wel mijn minst favoriete verhaal, misschien omdat ik deze film het vaakst gezien heb (serieus, deze komt veel vaker op tv dan de andere films) en ik het idee heb dat ik het verhaal dus eigenlijk wel ken. Al zijn er zoveel dingen anders dat het alsnog een genoegen was om hem te herlezen!

17622641Rainbow Rowell – Eleanor & Park
Dit boek stond al zo lang op mijn lijstje, en toen ik het voor mijn verjaardag kreeg ben ik er ook supersnel in begonnen. Het was een heel fijn boek om te lezen, met een tof plot en interessante personages. Ik had alleen graag een afgerond feel-good einde gezien, en dat was er helaas niet.

36160193Marie Lu – Warcross
Dit verhaal was echt super origineel en spannend! Ik heb nog nooit iets gelezen zoals dit en dat was eigenlijk ook de reden dat ik het zo graag wilde lezen. Een nieuw verhaal, een nieuw plot. Het verhaal was spannend en las erg vlot. Ik had wel graag in het begin wat meer worldbuilding gezien, zodat ik het spel Warcross gelijk begreep vanaf het begin, want dat was me af en toe nog wel onduidelijk.

22299763
Leigh Bardugo – Crooked Kingdom
Het tweede deel van Six of Crows. Het begint wat traag, duidelijk dat het nog het staartje van deel één is, maar langzaam aan wordt het verhaal net zo spannend, mogelijk zelfs spannender dan deel één. De personages zijn weer goed weg gezet en als je halverwege het boek bent, kun je eigenlijk niet meer stoppen. En daarnaast, kijk dan naar die cover, het ziet er zo gorgeous uit!

27281393Melinda Salisbury
Het tweede deel van The sin eater’s daughter. In het begin was het wat verwarrend omdat ik was vergeten hoe deel één was geëindigd. Ook was dit een nieuw personage en een nieuwe setting, maar langzaamaan wordt het wel duidelijk en verbinden de twee verhalen zich ijzersterk met elkaar. Het was een super spannend verhaal dat heel fijn las en snel uit was.

De uitgebreide recensies komen later nog online. Hebben jullie nog leuke boeken gelezen deze maand?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s