Home » Recensies: Boeken » Recensie: Roseblood

Recensie: Roseblood

28818314Auteur: A.G. Howard
Titel: Roseblood
Genre: YA, adaptatie van een klassieker, horror, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781419719097
Aantal pagina’s: 432
Gelezen: December 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
In this modern day spin on Leroux’s gothic tale of unrequited love turned to madness, seventeen-year-old Rune Germain has a mysterious affliction linked to her operatic talent, and a horrifying mistake she’s trying to hide. Hoping creative direction will help her, Rune’s mother sends her to a French arts conservatory for her senior year, located in an opera house rumored to have ties to The Phantom of the Opera.

At RoseBlood, Rune secretly befriends the masked Thorn—an elusive violinist who not only guides her musical transformation through dreams that seem more real than reality itself, but somehow knows who she is behind her own masks. As the two discover an otherworldly connection and a soul-deep romance blossoms, Thorn’s dark agenda comes to light and he’s forced to make a deadly choice: lead Rune to her destruction, or face the wrath of the phantom who has haunted the opera house for a century, and is the only father he’s ever known.

Recensie
De eerste bookbox bestelde was van Booklybird (deze bestaat helaas niet meer 😦 ) met het thema fairy tales and retellings. Voor wie mij een beetje kent, weet dat dat echt mijn ding is, en dus kon ik hetniet laten deze box te bestellen. En wat was hij tof! (klik hier om te zien wat er nog meer in zat). Het boek dat erin zat was Roseblood van A.G. Howard, een auteur die we al kennen van de Splintered serie, een adaptatie van Alice in Wonderland die ik helemaal te gek vind (klik). Ik was dan ook super blij met dit boek (mét handtekening) en kon niet wachten het te gaan lezen. Enige nadeel was dat het een vertelling was van The Phantom of the Opera. En die had ik nog niet gelezen. Het boek stond wel al voor eeuwig in mijn kast, maar nog ongeopend. En je kan niet een hervertelling gaan lezen zonder eerst het origineel te lezen. Dus dat moest ik eerst doen. Die bleek ook echt ontzettend tof te zijn (klik), dus ik was des te blijer met dit boek in mijn boekbox. En nu was het dan eindelijk tijd…

Ik vond ook deze adaptatie heel erg goed. Howard maakt dankbaar gebruik van het originele verhaal, maar plaatst het in een toffe nieuwe setting die veel meer bij de huidige tijd past. Het maakt het verhaal minder stoffig, en juist vernieuwend, en helemaal perfect voor liefhebbers van young adult literatuur.

Het verhaal is aan de ene kant heerlijk spannend en horror achtig, net als het origineel. Je wil weten wat er aan de hand is, en wat er gaat gebeuren. Want het is niet zomaar een hervertelling, het is een origineel, nieuw verhaal dat we nog niet kennen. Dat maakt het verhaal spannend.
Aan de andere kant is het ook een prachtig liefdesverhaal. Het is mooi geschreven en je gaat er als lezer helemaal in mee. Die samenkomst van horror en liefde komt ook voor in het originele verhaal.

Ik vond de personages erg sterk en geloofwaardig. De Phantom is lastig om te gebruiken als personage, omdat hij al bestaat. Maar hij was goed neergezet en echt, het was gewoon dezelfde phantom. Ook de andere personages zijn overtuigend en maken het verhaal sterk. De belangrijkste personages hebben een duidelijk achtergrondverhaal dat hun acties en handelingen duidelijk maakt, en dat maakt hen dynamische personages.

Ik geef dit verhaal 4 sterren. Het is een origineel, nieuw verhaal waarin je veel terug ziet van het oude verhaal; niet alleen de phantom, maar ook delen van de setting en de manier waarop het plot is opgebouwd, hebben linkjes met het originele verhaal. Ik heb hiervan genoten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s