Home » Recensies: Boeken » Recensie: A stir of echoes

Recensie: A stir of echoes

21315057Auteur: Richard Matheson
Titel: A stir of echoes
Genre: mystery, paranormal
Taal: Engels
Jaar: 1958
ISBN: 9781447242390
Aantal pagina’s: 224
Gelezen: Augustus 2016
♥♥

Omslagtekst:
The novel that inspired the movie from Artisan Entertainment concerns an ordinary suburban husband who is able to read the minds of his neighbors and learn their sordid secrets. He is also haunted by the apparition of a mysterious woman, which forces him to uncover the truth behind a long-forgotten tragedy.

Recensie
Toen ik nog in Utrecht studeerde was ik lid van de studievereniging Euphorion. Niet alleen lid, maar ook bestuurslid. Af en toe organiseerden we een boekenruil, waarbij we boeken mee namen die we zelf niet echt leuk vonden maar waarvan we dachten dat anderen ze wellicht wel leuk zouden vinden. Iemand nam dit boek mee en vertelde dat het ging over hypnose en gedachten lezen. Ik vond het heel cool klinken en wilde het boek dan ook graag lezen.

Het verhaal begon wel leuk en las vlot. Ik was er eigenlijk zo doorheen. Dat komt aan de ene kant omdat het boek dun is, maar ook vond ik het niet echt spannend. Het verhaal was voorspelbaar (ik zie nu dat het boek uit 1958 komt dus dat heeft er misschien iets mee te maken) en niet echt bijzonder. Het is geen verhaal dat bij je blijft, al kan je wel een jaar later zeggen hoe het eindigt, maar eerder omdat het zo voorspelbaar is.

Ik had eigenlijk gehoopt dat het wat meer over hypnose zou gaan en dat het verhaal een beetje creepy was. Dat straalt de cover ook wel uit, maar daar houdt het dan ook mee op, helaas.

Ik geef het boek 2 sterren. Het was niet zo zeer slecht, maar wel voorspelbaar en niet echt spannend en voldeed niet aan mijn verwachtingen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s