Home » Recensies: Boeken » Recensie: De appeltaart van hoop

Recensie: De appeltaart van hoop

34665590Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Titel: De appeltaart van hoop
Genre: YA contemporary, romance
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9781444006926
Aantal pagina’s: 158
Gelezen: September 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst
Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed  dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

Recensie
Ik zag dit boek zo vaak voorbij komen op instagram dat het mijn interesse wekte. En toen kwam ik hem bij de bibliotheek tegen en kon ik hem niet laten liggen.

Het is een erg leuk boek dat gemakkelijk geschreven is waardoor je er snel doorheen gaat. Het is ook geen dik boek, hij telt maar 158 pagina’s. Ik heb hem dan ook in één dag uitgelezen.

De personages zijn leuk en interessant. Ze zijn goed neergezet en maken logische keuzes waardoor je meteen met ze gaat meeleven. Dat komt ook door het verhaal zelf. Het is een belangrijk onderwerp, een zwaar onderwerp ook (pesten, iemand die vermist wordt en waarvan wordt gedacht dat hij zelfmoord heeft gepleegd), maar er wordt redelijk luchtig over geschreven waardoor het voor de lezer niet te zwaar wordt. Het is belangrijk dat er over dit soort onderwerpen geschreven wordt, omdat ik denk dat lezers hier iets van kunnen leren.

Ik vond dit boek erg leuk! Het enige minpuntje was dat er geen recept voor appeltaart in zat!

Voor liefhebbers van de boeken van Becky Albertalli.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s