Home » Recensies: Boeken » Review: The silver donkey

Review: The silver donkey

1327836Auteur: Sonya Hartnett
Titel: The silver donkey
Genre: Korte verhalen, historische fictie, oorlog
Taal: Engels
Jaar: 2004
ISBN: 9780763629373
Aantal bladzijden: 272
Gelezen: 27 juli 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
From extraordinary novelist Sonya Hartnett comes a gently told fable of a lost soldier, heroic children, and a steadfast donkey.

One morning in the woods of World War I France, two young sisters stumble upon an astonishing find — a soldier, temporarily blinded by war, who has walked away from battle longing to see his gravely ill younger brother. Soon the care of the soldier becomes the girls’ preoccupation, but it’s not just the secret they share that emboldens them to steal food and other comforting items for the man. They are fascinated by what he holds in his hand — a tiny silver donkey. As the girls and their brother devise a plan for the soldier’s safe passage home, he repays them by telling four wondrous tales about the humble donkey — from the legend of Bethlehem to a myth of India, from a story of rescue in war to a tale of family close to the soldier’s heart. Sonya Hartnett explores rich new territory in this inspiring tale of kindness, loyalty, and courage.

Review
Soms kom je boeken tegen die gewoon zo ontzettend prachtig vormgegeven zijn dat je ze niet kunt laten liggen. Zeker niet als ze een paar euro kosten op het boekenfestijn. Daar zag ik dit boekje, het is klein met een gebonden groene kaft waar niet veel meer op staat dan een klein zilveren ezeltje. Nu heb ik een zwak voor ezeltjes dus misschien heeft dat er iets mee te maken, maar hoewel de achterkanttekst me niet bijzonder aansprak, heb ik het boekje toch meegenomen en heb ik er van genoten.

Het is een goed geschreven, origineel verhaal dat telkens aangevuld wordt met korte verhalen over ezeltjes. Zeg nou zelf, dat is toch fantastisch, iedereen houdt van ezels!

Het verhaal lijkt mij een goede representatie van de Eerste Wereldoorlog en je kunt er ook veel goede dingen uit halen. Bovendien vind ik het interessant om een keer iets over WOI te lezen, ipv over WOII.

Het is een mooi dun boekje dat ik in de winkel niet zo snel had zien liggen, maar ik ben erg blij dat ik het heb meegenomen bij het boekenfestijn. De raamvertelling is goed en geeft een duidelijk beeld van de geschiedenis, en de verhalen tussendoor zijn prachtig. En ezels!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s