Home » Recensies: Boeken » Review: At summer’s end

Review: At summer’s end

17833562 Auteur: Kim de Bruin
Titel: At summer’s end
Genre: Chicklit, YA
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
Uitgeverij: LetterRijn
ISBN: 9789081954365
Aantal bladzijden: 245
Gelezen: Juli 2016
♥♥

Omslagtekst:
Een complete verandering in het leven van de 15-jarige
Lynn valt samen met de komst van de zomer.
Met de verhuizing naar haar vader in het huis aan zee, laat ze haar moeder en het vertrouwde leven achter zich. Ineens heeft ze ook het gezelschap van zijn nieuwe vrouw en haar drie kinderen. Lynn moet erg wennen aan haar stiefmoeder, nieuwe broers en zusje. Met de jongere Leigh en Robin kan ze het goed vinden, maar haar 18-jarige
stiefbroer Brandon keurt haar geen blik waardig en weigert een woord met haar te wisselen. Al snel begint Lynn een enorme hekel te krijgen aan hem en zijn afstandelijke houding. Wanneer Lynn voor het eerst tot over haar oren verliefd wordt,
lijkt haar leven mooier en leuker dan ooit tevoren. Echter zorgt een dramatische gebeurtenis er voor dat Lynn zich meer en meer in zichzelf terugtrekt.

At summer’s end is het verhaal van een gewoon meisje dat zich staande probeert te houden in een wereld waarin na de zomer niets meer hetzelfde zal zijn.

Review
Ik heb dit boek ooit een keer ergens gewonnen. Ik win niet vaak iets dus ik was er blij mee. Een tijd lang stond het ongelezen in mijn kast, niet dat ik ondankbaar was ofzo, maar er staan zo ontzettend veel ongelezen boeken in mijn kast…

Anyway, ik vond dit boek niet zo spannend. Het leest vlot en het leest lekker weg, en het is dan ook niet echt een moeilijk boek. Misschien dat ik inmiddels een beetje te oud ben voor chicklits, al heb je ze ook voor volwassenen.

Ik vond het vooral voorspelbaar, het is niet origineel. Het gaat een beetje zoals iedere YA chicklit gaat: ouders gaan uit elkaar, ze moet ergens anders gaan wonen, maar wat een vreselijke stieffamilie, of onderdeel daarvan. Maar uiteindelijk blijkt het toch allemaal wel mee te vallen. Wat dat betreft lijkt het enorm op We’re all made of molecules, wat we voor de leesclub hebben gelezen. Als je dat een leuk boek vond, moet je deze misschien wel lezen want het plot lijkt er op.

In mijn recensieboekje heb ik ook nog staan dat ik het boek niet goed geschreven vond en dat ik het niet eens ben met het einde. Het is inmiddels even geleden dat ik het boek gelezen heb dus ik kan hier verder niet veel over zeggen, denk ik. Als je van chicklits houd, is dit boek wel prima voor een middagje op het strand, maar het was niet mijn ding.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s