Home » Recensies: Boeken » Recensie: The graveyard book

Recensie: The graveyard book

5499874Auteur: Neil Gaiman
Titel: The Graveyard Book
Genre: Ya, jeugd, fantasy, paranormal
Taal: Engels
Jaar: 2008
ISBN: 9780747598848
Aantal pagina’s: 289
Gelezen: December 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
Nobody Owens, known to his friends as Bod, is a normal boy. He would be completely normal if he didn’t live in a graveyard, being raised and educated by ghosts.

There are dangers and adventures for Bod in the graveyard. But it is in the land of the living that real danger lurks for it is there that the man Jack lives and he has already killed Bod’s family.

Recensie
Ik had dit boek al een tijdje op het oog en toen we met kerst besloten een boekenruil te doen (iedereen kocht een boek, pakte het in, en dan gingen we dobbelen waarbij je de boeken de hele tijd moest doorgeven of afpakken of uitpakken) kocht ik deze. Uiteindelijk kreeg ik mijn eigen boek, wat ik helemaal niet erg vond, omdat ik het zo graag wilde lezen.

Ik vond het een leuk en origineel verhaal. Dat had ik ook al aan de omslagtekst gezien en ik was blij dat het boek aan mijn verwachtingen voldeed. Nobody is een interessant, goed neergezet, leuk personage dat je meeneemt naar zijn wereld van de begraafplaats. Ik vind de setting goed neergezet en geloofwaardig. Het is een interessante situatie.

Het zijn wel meer korte fragmenten dan één doorlopend verhaal. Dat had ik in het begin niet helemaal door, en ik hou meer van doorlopende verhalen dus dat was wel jammer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s