Home » Recensies: Boeken » Review: The adventures of Pinocchio

Review: The adventures of Pinocchio

6059070 Auteur: Carlo Collodi
Titel: The adventures of Pinocchio
Genre: Classic, sprookje, jeugd
Taal: Engels
Jaar: 1883
ISBN:  9788809018167
Aantal pagina’s: 255
Gelezen: juli 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
This edition of The Adventures of Pinocchio has been reproduced from the 1901 version with the late Victorian pen and ink illustrations of Carlo Chiostri. Some of the pages have been redesigned, some drawings enlarged, yet Chiostri’s spirit still pervades the book. Everything is there as before, the familiar profile of Pinocchio, his paper clothes, his bread hat and his friends — good and bad — Gepetto, Master Cherry, the Cat and the Fox, the Carabineers, the Green Fisherman, Fire Eater, the Blue Fairy and many others. This early edition is written and illustrated for older children, and would be of interest to adults.


Review
Dit is een boek dat ik tegenkwam bij books4life en waarvan ik me eigenlijk verbaasde dat ik het nog niet had. Dit is zo’n klassieker, en bovendien jeugdliteratuur, dus het moet wel tof zijn! Het valt in mijn hoofd in dezelfde categorie als Alice, ik kon het dan ook niet laten staan.

Het is echt een heel leuk verhaal. Overduidelijk jeugd, maar dat stoort niet. Het is grappig en leest vlot en deed me denken aan een sprookje. Het is echt een verhaal dat je wil voorlezen en herlezen en je hebt het ook zo uit, dus dat kan ook wel.

Ik heb twee minpuntjes, het een is dat ik Pinocchio echt behoorlijk dom vond. Kinderen vinden dat juist leuk, omdat hij overduidelijk in de listen van de vos en de kat trapt, maar ik irriteerde me er aan, helaas. Daarnaast denk ik dat deze versie die ik had niet helemaal correct is, al zegt de omslagtekst van wel. Ik kan me namelijk niet herinneren dat er in het verhaal iets staat dat Pinnochio zijn neus langer wordt als hij liegt. Ik weet niet of dit aan mijn editie ligt, of dat dit gewoon een interpretatie is van Disney die niet in de boeken zit. Misschien dat een van jullie dat wel weet?

Al met al vond ik het wel een erg leuk boek om te lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s