Home » Recensies: Boeken » Recensie: Coraline

Recensie: Coraline

20764916Auteur: Neil Gaiman
Titel: Coraline
Genre: YA, Jeugd, paranormal
Taal: Engels
Jaar: 2002
ISBN: 9781408841754
Aantal pagina’s: 208
Gelezen: Januari 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
There is something strange about Coraline’s new home. It’s not the mist, or the cat that always seems to be watching her, nor the signs of danger that Miss Spink and Miss Forcible, her new neighbours, read in the tea leaves. It’s the other house – the one behind the old door in the drawing room. Another mother and father with black-button eyes and papery skin are waiting for Coraline to join them there. And they want her to stay with them. For ever. She knows that if she ventures through that door, she may never come back.

Recensie
Dit was wederom een boek dat ik voor mijn studie heb gelezen. Ik was daar super enthousiast over, want eerder las ik The graveyard book en die vond ik erg leuk, deze leek me zelfs nog leuker!

Coraline (ik vind haar naam ook zo leuk!, al noemt iedereen haar de hele tijd Caroline) leeft in een wereld waar er niet naar haar geluisterd wordt en waar ze weinig aandacht krijgt. Als ze door de mysterieuze deur gaat, komt ze in een omgekeerde wereld bij haar other vader en moeder, die alle aandacht voor haar hebben, lekker eten voor haar koken en spelletjes met haar willen kopen. Het enige wat hier niet klopt? Ze hebben knopen in de plaats van hun ogen. Daardoor zijn ze gelijk super creepy en voel je dat dit niet klopt.

Dit verhaal heeft allerlei elementen van sprookjes, en ook van Alice. Het laat een wereld zien die in eerste instantie mooier lijkt dan de normale wereld – maar is dat wel zo?

Het avontuur is absurd maar erg leuk, origineel en spannend. Het is goed geschreven, leest gemakkelijk en vlot. Je wordt gelijk het verhaal ingetrokken. Daarnaast is het erg spannend geschreven waardoor je door blijft lezen.

Ik vond deze erg leuk en kan hem zeker aanraden. Voor fans van Neil Gaiman, natuurlijk, maar ook voor fans van Alice in Wonderland!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s