Home » Recensies: Boeken » Review: The adventures of Tom Sawyer

Review: The adventures of Tom Sawyer

24583Auteur: Mark Twain
Titel: The adventures of Tom Sawyer
Genre: Literatuur, classic
Taal: Engels
Jaar: 1876
ISBN: 9780143039563
Aantal pagina’s
: 225
Gelezen: 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
The Adventures of Tom Sawyer is the first of Mark Twain’s novels to feature one of the best-loved characters in American fiction, with a critical introduction by John Seelye in Penguin Classics. From the famous episodes of the whitewashed fence and the ordeal in the cave to the trial of Injun Joe, The Adventures of Tom Sawyer is redolent of life in the Mississippi River towns in which Twain spent his own youth. A sombre undercurrent flows through the high humour and unabashed nostalgia of the novel, however, for beneath the innocence of childhood lie the inequities of adult reality—base emotions and superstitions, murder and revenge, starvation and slavery. In his illuminating introduction, noted Twain scholar John Seelye considers Twain’s impact on American letters and discusses the balance between humorous escapades and serious concern that is found in much of Twain’s writing.

Review
Dit is zo’n boek dat ik ooit gekocht had op het boekenfestijn onder het mom van ‘ik wil alle classics hebben en nu kosten ze maar 1,95 ofzo dus ik koop ze allemaal’ en die vervolgens jarenlang in mijn boekenkast heeft gestaan, ongelezen. Afgelopen jaar heb ik een heleboel van die boeken die er al jaren stonden gelezen, waaronder deze.Het was een verhaal dat ik al kende, omdat er in allerlei andere boeken, series en films op ingehaakt wordt. Zeker de scene met het wit verven van het hek, is een bekende (ik herinner me zelfs een aflevering van Fairly Odd Parents waar Tom Sawyer in voor kwam en dat hij Cosmo zo ver kreeg om dat hek te verven. Op die manier blijft een klassieker als deze toch wel leven.

Toch zat er zo veel meer in het boek dan ik wist. Het hele gedeelte van de criminelen die gepakt worden kende ik niet. Er zit echt veel in en het is een bijzonder goed verhaal. Het is ook goed uitgewerkt. Het duurde even tot ik er in zat, geloof ik, maar het is een boek dat enorm goed geschreven is en waar je van kunt genieten. Dit is met recht een klassieker.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s