Home » Recensies: Boeken » Recensie: The ask and the answer

Recensie: The ask and the answer

20758103Auteur: Patrick Ness
Titel: The ask and the answer
Serie: Chaos Walkin #2
Genre: YA, scif-fi, fantasy, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2009
ISBN: 9780763676179
Aantal pagina’s:
553
Gelezen: November 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
We were in the square, in the square where I’d run, holding her, carrying her, telling her to stay alive, stay alive till we got safe, till we got to Haven so I could save her – But there weren’t no safety, no safety at all, there was just him and his men…

Fleeing before a relentless army, Todd has carried a desperately wounded Viola right into the hands of their worst enemy, Mayor Prentiss. Immediately separated from Viola and imprisoned, Todd is forced to learn the ways of the Mayor’s new order. But what secrets are hiding just outside of town? And where is Viola? Is she even still alive? And who are the mysterious Answer? And then, one day, the bombs begin to explode…

“The Ask and the Answer” is a tense, shocking and deeply moving novel of resistance under the most extreme pressure. This is the second title in the “Chaos Walking” trilogy.

Recensie
Ik snap echt niet dat ik deze recensie nog niet eerder heb geschreven. Deze serie staat echt met stip op nummer 1 van de beste series die ik vorig jaar gelezen heb en ik probeer iets te bedenken dat ik dit jaar heb gelezen dat ook maar in de buurt komt, en ik kan vrij weinig bedenken (behalve een ander boek van Patrick Ness die ik gebruik voor mijn scriptie. Had ik al verteld dat ik van deze auteur hou?)

Dit boek is echt net een achtbaan waar je nog nooit in bent geweest. Je hebt er enorm veel zin in, maar toch ben je een beetje nerveus en heb je kriebels in je buik omdat je niet weet wat je te wachten staat. En daar gaan we dan… het boek is zo spannend dat je het voor je het weet uit hebt en de rit voorbij is. Mag ik dan alsjeblieft nog een keer?

Het plot is enorm sterk, het is zo spannend en je kunt niet stoppen met lezen. Dit tweede deel was iets minder spannend dan het eerste deel, en dan bedoel ik voornamelijk het midden. Omdat boek één op zo’n belachelijk spannend moment stopte, zit je gelijk weer in de actie en is dit boek spannend vanaf het eerste moment. Als dat conflict wat gezakt is, wordt het tempo ook wat lager, maar aan het einde gaat de volle vaart er weer in zodat je als een gek naar de boekhandel moet rennen om deel drie te halen.

De personages zijn erg sterk weg gezet en ze komen zo goed over, zeker omdat je vanaf dit deel vanuit zowel Todd als Viola kan lezen.

God, dit einde! Ik moet weten hoe dit verder gaat!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s