Home » Recensies: Boeken » Review: Gregor the overlander

Review: Gregor the overlander

262430 Auteur: Suzanne Collins
Titel: Gregor the overlander
Genre: Fantasy, jeugdfictie
Taal: Engels
Jaar: 2003
Uitgeverij: Scholastic
ISBN: 9780439771344
Gelezen: 2016
♥♥

Omslagtekst:
This irresistible first novel tells the story of a quiet boy who embarks on a dangerous quest in order to fulfill his destiny — and find his father — in a strange world beneath New York City.

When Gregor falls through a grate in the laundry room of his apartment building, he hurtles into the dark Underland, where spiders, rats, cockroaches coexist uneasily with humans. This world is on the brink of war, and Gregor’s arrival is no accident. A prophecy foretells that Gregor has a role to play in the Underland’s uncertain future. Gregor wants no part of it — until he realizes it’s the only way to solve the mystery of his father’s disappearance. Reluctantly, Gregor embarks on a dangerous adventure that will change both him and the Underland forever.

Review
Ik kwam dit boek tegen op het boekenfestijn en toen werd ik heel erg enthousiast. Een serie van de auteur van The Hunger Games, die ik nog niet kende! Maar toen ik erin begon te lezen, viel het al snel tegen. Deze serie is een stuk minder goed.

Op zich is het een klein boeekje dat wel vlot leest, maar het was zo ontzettend voorspelbaar. Ik heb in mijn recensieboekje een lijstje gemaakt van waarom dit boek heel onorgineel was. De hoofdpersoon raakt zijn vader kwijt en is enorm van slag, uiteindelijk komt hij in een andere dimensie terecht waar er een profetie is (drie keer raden over wie deze gaat), maar hij is maar een normale jongen en hij is niet zo bijzonder dus hij kan niet degene zijn in de profetie, bladiebla, ze hebben de verkeerde, uiteindelijk gaat hij toch een quest doen en het boek loopt precies zo af als je zou denken. Er zit geen enkel verrassend moment of plottwist in en ik had het gevoel dat ik dit boek al 100x gelezen had,omdat het verhaal zo standaard was. Geen aanrader, je kunt beter The hunger games opnieuw gaan lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s