Home » Recensies: Boeken » Recensie: Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld

Recensie: Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld

28511331Auteur: Becky Albertalli
Titel: Simon vs. de verwachtignen van de rest van de wereld
Originele titel: Simon vs the homo sapiens agenda
Genre: YA, Romance, LGBTQ
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9789020679946
Aantal bladzijden
: 272
Gelezen: Mei 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Recensie:
Eerder las ik al een ander boek van deze auteur, namelijk The upside of unrequited. Die vond ik wel tof en ik had al veel over dit boek gehoord, dus toen ik hem bij de bibliotheek tegen kwam, kon ik niet anders dan hem lenen.

IK vond het een goed verhaal met een goede boodschap. Gay is oké. Eigenlijk is het stom dat dat nog expliciet gemaakt moet worden, en dat het geen universele waarheid is. Maar daarom is het goed dat dit soort boeken er zijn. Daarnaast laat dit boek ook zien dat het belangrijk is om mensen in hun waarde te laten.

Het verhaal was leuk en las erg vlot. Het is echt zo’n boek dat je op een middag uit kunt lezen.

Minpuntjes aan het boek vond ik dat de personages niet erg bijzonder waren, maar redelijk stereotiep. Het einde vond ik lief, maar was helaas niet erg verrassend.

Advertentie

One thought on “Recensie: Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld

  1. Pingback: Recensie: What if it’s us | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s