Home » Recensies: Boeken » Recensie: Hollow City

Recensie: Hollow City

23164983Auteur: Ransom Riggs
Titel: Hollow City
Serie: Miss Peregrine #2
Genre: YA fantasy, paranormal
Taal: Engels
Jaar: 2014
ISBN: 9781594747359
Aantal pagina’s: 428
Gelezen: november 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children was the surprise best seller of 2011—an unprecedented mix of YA fantasy and vintage photography that enthralled readers and critics alike. Publishers Weekly called it “an enjoyable, eccentric read, distinguished by well-developed characters, a believable Welsh setting, and some very creepy monsters.”

This second novel begins in 1940, immediately after the first book ended. Having escaped Miss Peregrine’s island by the skin of their teeth, Jacob and his new friends must journey to London, the peculiar capital of the world. Along the way, they encounter new allies, a menagerie of peculiar animals, and other unexpected surprises.

Complete with dozens of newly discovered (and thoroughly mesmerizing) vintage photographs, this new adventure will delight readers of all ages.

Recensie:
Ik dacht echt dat ik dit boek al lang gerecenseerd had, maar blijkbaar toch niet. Whoops. Hoogste tijd dus! Toen ik de Burton film in de bioscoop zag, ben ik daarna gelijk naar de boekhandel gerend en daar hadden ze gelukkig deel twee. Nu is de film heel anders dan het boek, maar alsnog, ik moest weten hoe de boekenserie verder zou gaan.

Dit deel ging wat trager dan deel één. Het verteltempo ligt iets lager, zoals vaak het geval is met middelste delen. Desalniettemin blijf ik geïntrigeerd door het plot (en zeker ook de foto’s die ook in dit deel weer volop aanwezig zijn) en ging ik daarom snel door het boek heen.

Ik vond dit deel niet extreem bijzonder. Ik moet toegeven dat ik me er ook niet veel meer van herinner, en in mijn recensieboekje heb ik weinig opgeschreven dat niet ook voor het eerste deel geldt: interessante personages die goed uitgewerkt zijn, spannend plot, en ik moet weten hoe het verder gaat!

Het is een tussendeel, maar wel nog erg spannend en goed uitgewerkt. Ik geef dit deel 4 sterren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s