Home » Recensies: Boeken » Review: De wilde gave

Review: De wilde gave

6462536Auteur: Ursula le Guin
Titel: De wilde gave
Genre: Fantasy, YA
Taal: Nederlands
Jaar: 2004
Uitgeverij: De vliegende Hollander
ISBN: 
9789049500047
Aantal bladzijden: 206
Gelezen: mei 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
De bewoners van de Oplanden zijn als hun land: fel, trots en hard. Ze zijn arm, maar hun gaven zijn kostbaar. Sommigen kunnen – met één blik, gebaar of woord – dieren roepen, vuur maken of land verplaatsen. Anderen kunnen ledematen verwringen, een geest onderwerpen, een slopende ziekte geven. Twee jeugdvrienden besluiten hun gave niet te gebruiken. Het meisje Gry wil geen dieren naar de slacht roepen. Orrec draagt een blinddoek om te voorkomen dat zijn ogen en zijn woede doden. Maar kun je je eigen weg gaan als je gave bepaalt wie je bent?


Review
Ik kwam dit boek tegen tijdens een editie van het Boekenfestijn in Utrecht. Ik wilde al een langere tijd iets van Le Guin lezen en nu had ik eindelijk de kans! Het boek heeft een tijdje in mijn kast gestaan voor ik het daadwerkelijk ging lezen, maar nu heb ik hem dan toch eindelijk uit.

Het is op zich een leuk verhaal. He plot is interessant en je blijft wel door lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Het verhaal gaat ook over de kracht van het vertellen van verhalen en dat vond ik een erg mooi element.

Het boek is eigenlijk het eerste deel van een serie, maar het is wel als afgerond deel te lezen. Je blijft niet met grote open plekken zitten wanneer je het verhaal uit hebt.
Dat vind ik fijn, want ik ga de rest van de serie niet lezen. Hoewel het verhaal wel leuk is, is het naar mijn mening niet echt bijzonder. Het was leuk voor één keer, maar dat was wel genoeg. Ook vond ik dat er veel gebruik gemaakt werd van lastige namen en plaatsnamen, maar dat is fantasy eigen en daar moet ik me misschien maar gewoon overheen zetten.

3 sterren voor dit boek dus, een prima read, maar niet voor herhaling vatbaar. Ik zou het ook niet echt aanraden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s