Home » Overige » Best books of 2017

Best books of 2017

IMG_5733Hoi allemaal! Ik hoop dat jullie fijne feestdagen achter de rug hebben? 2018 is alweer een weekje bezig en het leek me tof om terug te kijken op de boeken die ik afgelopen jaar gelezen heb. En dat zijn er nogal wat! Ik las er in totaal 121 boeken! Mijn reading challenge stond op 100 dus ik ben er ruimschoots overheen gegaan. En er zaten weer wat prachtige verhalen tussen hoor! Tijd voor een overzichtje 🙂

Series
In 2017 ben ik begonnen aan vijftien series! En de meeste daarvan waren allemaal super tof!

Uglies by Scott WesterfeldThree Dark Crowns by Kendare BlakeShiver by Maggie Stiefvater

A Court of Thorns and Roses by Sarah J. MaasEerste leven by Gena ShowalterA Thousand Pieces of You by Claudia Gray

Caraval by Stephanie GarberThe Shadow Queen by C.J. RedwineRed Queen by Victoria Aveyard

Passenger by Alexandra BrackenZwartspreuk by Claudia GrayTeardrop by Lauren Kate

Silber. Het eerste boek der dromen by Kerstin GierThe Sin Eater's Daughter by Melinda SalisburyDe erfenis van Richard Grenville by Natalie Koch

Van een aantal series heb ik alleen het eerste deel pas gelezen (van de meeste, eigenlijk), dus ik kan nog niet echt iets zeggen over wat ik van de serie vond. Ik kan wel zeggen dat ik heel erg heb genoten van SilberThe sin eater’s daughter en Caraval. Ook Red QueenA thousand pieces of youShadowqueen en Eerste leven vond ik supertof, maar er kan maar één serie de leukste zijn, en dat is *tromgeroffel* A court of thorns and roses!

Leukste boek van 2017
Naast series heb ik ook een heleboel standalones gelezen. Literatuur, young adult, kinderboeken en fantasy. Vijftien daarvan heb ik 5 sterren gegeven:

10133832358916424548235

33541406276515129238041

235697541734738333651972

3433485831456893135

136384623145820335893715

Er zitten hier wat boeken tussen die ik al heel vaak gelezen heb, maar die nog steeds vijf sterren verdienen (Harry Potter, Alice, boeken van Roald Dahl). Voor het beste boek van 2017 tel ik deze echter niet mee, maar alleen de verhalen die voor mij nieuw waren. Het is moeilijk kiezen, want hoe vergelijk je The Book Thief met De Gruffalo? Ik denk dat ik een selectie maak tussen het mooiste boek en het leukste boek. De prijs voor het leukste boek gaat dan naar… Heartless van Marissa Meyer. En de prijs voor het beste boek naar… The book thief, met Smoke op een tweede plaats die heel dichtbij ligt!

Zoveel mooie boeken dit jaar! En geen zorgen, alle recensies komen ook snel online (ik heb momenteel iets van 60 recensies in drafts staan, omdat ik er vaak meerdere achter elkaar schrijf. Deze komen allemaal nog online, maar ik wil jullie niet doodgooien door ze allemaal tegelijk te plaatsen. Mocht er echter een recensie zijn die je heel snel wil lezen, laat het me dan weten, dan plaats ik die zo snel mogelijk!

En nu geef ik het stokje door aan jullie. Wat zijn de mooiste boeken die jullie hebben gelezen het afgelopen jaar?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s