Home » Recensies: Boeken » Recensie: Heartless

Recensie: Heartless

31458203Auteur: Marissa Meyer
Titel: Heartless
Genre: YA Fantasy, sprookjesadaptatie
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9781509814138
Aantal pagina’s: 450
Gelezen: Oktober 2017
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
Long before Alice fell down the rabbit hole…
And before the roses were painted red…
The Queen of Hearts was just a girl, in love for the first time.

Recensie:
Oh weer een leuke Alice adaptatie! Na Splintered en The Looking Glass Wars kon ik natuurlijk ook niet achterblijven met het lezen van dit fantastische boek. Want wat is hij tof!

Het is het verhaal van de Red Queen, de Queen of Hearts, die we alleen kennen als een boze koningin die het liefst van iedereen het hoofd wil afhakken. Marissa Meyer geeft ons echter een kijkje in haar hoofd en laat zien hoe de Queen of Hearts is geworden wie ze is.

Het verhaal is leuk, fantasierijk en spannend. De personages zijn goed neergezet en geloofwaardig. Catherine is een heel normaal meisje met een droom om de lekkerste taartjes te bakken en haar eigen bakkerij te openen. Maar ze krijgt niet alles wat haar hartje begeert. Ik zag eerst niet hoe een lief meisje als Catherine de ‘evil’ queen of hearts kon worden, maar uiteindelijk valt alles op zijn plaats en heeft Meyer een sterk personage en een geloofwaardige backstory neergezet.

Er zitten zoveel referenties in naar Alice. Niet alleen de bekende zoals de personages en de setting, maar ook de drie meisjes in de put en de stille referenties naar Edgar Allan Poe zijn benut. Meyer kent haar klassiekers en weet ze prachtig te gebruiken.

De setting is echt heel leuk en goed neergezet. Je wordt er echt verliefd op, net zoals je verliefd wordt op dit verhaal. Ik wil hem eigenlijk direct gaan herlezen!

Advertentie

One thought on “Recensie: Heartless

  1. Pingback: Recensie: Alice | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s