Home » Recensies: Boeken » Review: Zullen we een bos beginnen?

Review: Zullen we een bos beginnen?

Aute25257150ur: Jaap Robben
Illustrator: Benjamin Leroy
Titel: Zullen we een bos beginnen?
Genre: Jeugd
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
ISBN: 9789044512724
Gelezen: Mei 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Kinderen zijn ontdekkingsreizigers. Ze fantaseren groots over kleine dingen en zijn in staat het onbevattelijke terug te brengen tot aardse proporties. En dat alles met hetzelfde plezier en dezelfde openheid als waarmee Jaap Robben zijn gedichten schrijft. Zijn speelse poëzie en de aanstekelijke illustraties van Benjamin Leroy zijn een pretpark voor kinderen. In de tekst en de tekeningen van Zullen we een bos beginnen? is van alles te zien en te beleven. De (jeugdige) lezer komt ogen en oren tekort.

Review
Ik heb twee andere boekjes van Jaap Robben gelezen en die vond ik zo ontzettend leuk! Dat waren Als iemand ooit mijn botjes vindt en ’s Nachts verdwijnt de wereld. Ze bevatten kleine korte gedichtjes die makkelijk te lezen zijn maar toch ook wel stof geven tot nadenken. Ik mocht bij mijn stageplaats, Uitgeverij De Geus, iedere maand 2 boeken uit kiezen en nadat ik die boeken had gelezen, wilde ik deze natuurlijk ook graag op mijn lijstje zetten!

Ook Zullen we een bos beginnen bevat leuke korte verhaaltjes. Je kan er af en toe eentje lezen, maar je kan ze ook achter elkaar lezen. Ze gaan niet vervelen. Het zijn eigenlijk kinderversjes, net als Als iemand ooit mijn botjes vindt, maar dat stoort niet, het is juist erg leuk. Ik denk dat dit een boek is dat leuk is voor zowel jong als oud.

Ook dit boekje bevat weer tekeningen van Benjamin Leroy die zo goed bij de verhalen passen en het echt afmaken. Samen is het een geheel.

Ik vond de verhaaltjes iets minder leuk dan bij de andere boeken, maar ik heb er alsnog enorm van genoten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s