Home » Recensies: Boeken » Review: De huiveringwekkende mythe van Perseus

Review: De huiveringwekkende mythe van Perseus

Aut2287072eur: Imme Dros
Titel: De huiveringwekkende mythe van Perseus
Genre: Griekse mythen, jeugd
Taal: Nederlands
Jaar: 1996
ISBN: 9789074336291
Aantal bladzijden: 86
Gelezen: Mei 2016
♥♥

Omslagtekst:
Dit is de huiveringwekkende mythe van Zeus, god van de donder, bliksem en regen. Perseus, die een wrede tiran en een bloedstollend monster versloeg, die het slangenhoofd van Medusa erafsloeg voor haar blik hem kon verstenen. Perseus die ontkwam aan de dood en aan duizend gevaren.

Recensie
Vorig jaar volgde ik een vak aan de universiteit over mythen. Daarvoor moesten we onder andere de mythe van Perseus kennen, en ik had dit boekje nog in mijn kast staan. Handig! Ik moet zeggen dat het boek nu niet meer in mijn kast heb, ik heb het weg gedaan. Want ik vond het ontzettend slecht!

Het verhaal zelf is goed. Het is ook een mythe en dat zijn verhalen waar ik over het algemeen wel van hou. Maar deze vertaling is verschrikkelijk. Het blijkt dat dit eigenlijk een kinderboek is, maar dat is niet eens het punt. Dan zouden de zinnen net wat simpeler zijn, maar dat is niet waar ik op doel. De zinnen lopen krom, je moet ze vaak meerdere keren lezen voordat je kan opmaken wat de vertaler heeft bedoelt. Om de een of andere reden wordt de woordvolgorde omgegooid en de zinnen lopen gewoon niet lekker. Zonde!

De mythe zelf is interessant, maar dit boekje is wat mij betreft de mythe niet waard. Als je meer wilt weten over Perseus, zou ik een andere bron raadplegen, eentje die niet vertaald is door Imme Dros.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s