Home » Recensies: Boeken » Review: The president’s hat

Review: The president’s hat

17594390 Auteur: Antoine Laurain
Titel: The president’s hat
Genre: Literatuur, fictie
Taal: Engels
Jaar: 2012
Uitgeverij: Gallic Books
ISBN: 9781908313478
Aantal bladzijden: 208
Gelezen: November 2016
♥♥

Omslagtekst:
Dining alone in an elegant Parisian brasserie, accountant Daniel Mercier can hardly believe his eyes when President François Mitterrand sits down to eat at the table next to him.

Daniel’s thrill at being in such close proximity to the most powerful man in the land persists even after the presidential party has gone, which is when he discovers that Mitterrand’s black felt hat has been left behind.

After a few moments’ soul-searching, Daniel decides to keep the hat as a souvenir of an extraordinary evening. It’s a perfect fit, and as he leaves the restaurant Daniel begins to feel somehow … different.


Review
Ik kocht dit boek op het boekenfestijn, het trok me aan. Ik weet niet precies waarom. Waarschijnlijk is het dezelfde reden als waarom de hoed in dit boek zo veel mensen aan trok. Het is een verhaal over een hoed, de hoed van de president, die levens kan veranderen. Wie hem opzet, zijn leven wordt op de een of andere manier beter.

De macht van fashion. Ik vind het concept van dit boek erg leuk. Verschillende personages worden geïntroduceerd, die niets met elkaar te maken hebben, maar die ieder de hoed in handen krijgen. En voor iedereen betekent dat een nieuwe weg. Het is leuk bedacht, maar het is slecht uitgewerkt. De personages zijn verschrikkelijk saai en hun levens ook. Op zich is dat niet slecht, want dat laat zien hoe de hoed hun kan helpen, te zorgen dat hun levens niet meer zo saai zijn, maar het zo wel op een interessante manier opgeschreven moeten worden, en dat is het niet. De personages zijn saai en vlak en niet goed uitgewerkt. Daardoor is het geen prettig boek om te lezen.

Twee sterren voor de moeite, voor het bedenken van een interessant concept. Jammer van de uitvoering, ik kan dit boek niet aanraden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s