Home » Recensies: Boeken » Review: Denk als een kunstenaar

Review: Denk als een kunstenaar

29743621 Auteur: Will Gompertz
Titel: Denk als een kunstenaar
Genre: non-fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
Uitgeverij: Meulenhoff
ISBN: 9789402304657
Aantal bladzijden: 240
Gelezen: Juni 2016
♥♥♥

Ik wil Hebban en uitgeverij Meulenhoff bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
Waarom lijkt het voor sommige mensen gemakkelijk om leuke nieuwe ideeën te verzinnen terwijl het anderen veel moeite kost? Waar ligt dat aan? Moet je er talent voor hebben? Nee dus, volgens Will Gompertz. We zijn allemaal in staat tot creatief en inspirerend denken. In wezen zijn kunstenaars helemaal geen supertalenten of excentriekelingen, en ze staan ook niet buiten de werkelijkheid, zoals zo vaak wordt beweerd. Ook jij kunt denken als een kunstenaar – maar het creatieve proces moet je je wel aanleren, dat komt niet vanzelf.

In Denk als een kunstenaar schuift Gompertz de tactieken van kunstenaars als Warhol, Hirst, Tuymans en Picasso naar voren en laat hij op zijn karakteristieke uitbundige en enthousiasmerende manier zien hoe creativiteit werkt, hoe kunstenaars denken en hoe je zelf net zo creatief kunt zijn.

Review:

Deze recensie verscheen eerder op Hebban.nl

De omschrijving van dit boek stelde dat het een doe boek was. Ik ging erin met het idee, dit boek gaat me leren hoe ik creatiever bezig kan zijn, zoals ook de titel suggereert. Met tips en leuke oefeningen, kan ik mijn creatieve zelf wakker maken, dacht ik, maar dat was helaas niet het geval.

Toen ik ontdekte dat dat niet de insteek was van het boek, was ik wel een beetje teleurgesteld. In plaats van dat de auteur ons leert hoe wij kunnen denken als een kunstenaar, vertelt het ons hoe een kunstenaar denkt. Niet helemaal hetzelfde, maar het is alsnog erg interessant. Ik heb dingen geleerd, nieuwe kunstenaars ontdekt en ook voornamelijk geleerd hoe het creatieve proces bij kunstenaars werkt. Ik vond het een interessant boek. Er zaten mooie foto’s in en het boek las lekker vlot door.

In totaal geef ik het boek 3 sterren. Het voldeed niet aan mijn verwachtingen maar dat is eerder de schuld van de beschrijving en de titel, en die zijn waarschijnlijk niet gekozen door de auteur zelf. Het boek op zichzelf is goed, het is interessant en het leest lekker (wat ik erg belangrijk vind bij een non-fictie, het is geen droge kost en dat is fijn). Ik kan dit boek aanraden voor wie geïnteresseerd is in kunst!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s