Home » Recensies: Boeken » Recensie: Everything, Everything

Recensie: Everything, Everything

18692431Auteur: Nicola Yoon
Titel: Everything, Everything
Genre: YA contemporary, romance
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9780553496642
Aantal pagina’s: 307
Gelezen: Juli 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
My disease is as rare as it is famous. Basically, I’m allergic to the world. I don’t leave my house, have not left my house in seventeen years. The only people I ever see are my mom and my nurse, Carla.

But then one day, a moving truck arrives next door. I look out my window, and I see him. He’s tall, lean and wearing all black—black T-shirt, black jeans, black sneakers, and a black knit cap that covers his hair completely. He catches me looking and stares at me. I stare right back. His name is Olly.

Maybe we can’t predict the future, but we can predict some things. For example, I am certainly going to fall in love with Olly. It’s almost certainly going to be a disaster.

Recensie
Volgens mij had ik jullie al verteld dat ik veel te veel boeken had gekocht op mijn vakantie in Ierland. De boeken waren daar spotgoedkoop en ik had er al een stuk of 3 of 4 (misschien zelfs 5) gekocht toen we een Waterstones tegenkwamen. Supergoedkoop en dan ook nog eens van die toffe acties met het tweede boek voor de halve prijs. Whoops. Maar de boeken die ik daar kocht, bleken echt heel erg leuk, dus ik ben blij dat ik ze gekocht heb. Een daarvan was Everything, Everything.

Dit was een boek wat al een tijdje op mijn wishlist stond. Ik zag het overal voorbij komen en had er goede verhalen over gehoord, dus ik wilde niet achterblijven. Ik ben op vakantie gelijk gaan lezen en het duurde niet lang tot ik het boek niet meer wilde wegleggen.

Ik vind het concept erg goed. De hoofdpersoon, Maddy, heeft een ziekte waardoor ze haar huis niet uit kan. Het is goed uitgewerkt en je leeft met haar mee. Ze is een interessant personage en komt tot leven vanuit het papier.

Het is een verhaal wat gemakkelijk geschreven is en vlot leest, door de schrijfstijl, het tempo van het verhaal, en de vaart waarmee je als lezer erdoorheen gaat omdat je wil weten hoe het verder gaat.

Ik had wel het gevoel dat het verhaal soms ongeloofwaardig was, waardoor het einde minder verrassend is dan het het zou kunnen zijn. Ik kan hier verder niet veel meer over zeggen zonder spoilers te geven.

Ik geef dit boek drie sterren. Ik vond het een tof boek om te lezen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s