Home » Recensies: Boeken » Recensie: The shadow queen

Recensie: The shadow queen

23299513Auteur: C.J. Redwine
Titel: The Shadow Queen
Serie: Ravenspire #1
Genre: YA hervertelling, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9780062360243
Aantal pagina’s: 387
Gelezen: Juli 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Lorelai Diederich, crown princess and fugitive at large, has one mission: kill the wicked queen who took both the Ravenspire throne and the life of her father. To do that, Lorelai needs to use the one weapon she and Queen Irina have in common—magic. She’ll have to be stronger, faster, and more powerful than Irina, the most dangerous sorceress Ravenspire has ever seen.

In the neighboring kingdom of Eldr, when Prince Kol’s father and older brother are killed by an invading army of magic-wielding ogres, the second-born prince is suddenly given the responsibility of saving his kingdom. To do that, Kol needs magic—and the only way to get it is to make a deal with the queen of Ravenspire, promise to become her personal huntsman…and bring her Lorelai’s heart.

But Lorelai is nothing like Kol expected—beautiful, fierce, and unstoppable—and despite dark magic, Lorelai is drawn in by the passionate and troubled king. Fighting to stay one step ahead of the dragon huntsman—who she likes far more than she should—Lorelai does everything in her power to ruin the wicked queen. But Irina isn’t going down without a fight, and her final move may cost the princess the one thing she still has left to lose.

Recensie
Ik doe af en toe mee aan wedstrijden waar je boeken kunt winnen. Want, waarom niet. Ik win eigenlijk bijna nooit, maar bij een wedstrijd van The American Book Centre had ik geluk en won ik dit boek! Ik kende de serie nog niet, maar de omslagtekst sprak me erg aan en dus deed ik mee. Even later kon ik het boek ophalen in de winkel.

Het verhaal is een YA adaptatie van Sneeuwwitje, maar het is zoveel meer dan dat. Hoewel er een boze stiefmoeder in voorkomt en veel delen van het originele sprookje terug te herkennen zijn in dit verhaal, zijn er ook andere koninkrijken en draken. Jup.

Ik vond de setting in dit verhaal erg geloofwaardig. Het was goed uitgewerkt, maar mag van mij betreft nog wat uitgebreider. Het is prachtig als een auteur een wereld bouwt, daar mogen ze dan best wel meer van laten zien! Ook het verhaal was sterk, zoals ik al zei, het is een sprookjesadaptatie, maar er is echt met het verhaal gewerkt en er is zoveel toegevoegd en veranderd, dat het toch een heel nieuw verhaal wordt. Het is een interessante variant.

De personages waren levendig en goed beschreven.

Het verhaal en het plot waren ontzettend spannend. Het verhaal grijpt je vast en laat je doorlezen tot je het uit hebt. En zelfs daarna houdt het je in zijn ban, want dit is pas deel één…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s