Home » Recensies: Boeken » Recensie: Caraval

Recensie: Caraval

27883214Auteur: Stephanie Garber
Titel: Caraval
Genre: YA Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN:  9781250095251
Aantal pagina’s: 
407
Gelezen: mei 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Remember, it’s only a game…

Scarlett Dragna has never left the tiny island where she and her sister, Tella, live with their powerful, and cruel, father. Now Scarlett’s father has arranged a marriage for her, and Scarlett thinks her dreams of seeing Caraval—the faraway, once-a-year performance where the audience participates in the show—are over.

But this year, Scarlett’s long-dreamt-of invitation finally arrives. With the help of a mysterious sailor, Tella whisks Scarlett away to the show. Only, as soon as they arrive, Tella is kidnapped by Caraval’s mastermind organizer, Legend. It turns out that this season’s Caraval revolves around Tella, and whoever finds her first is the winner.

Scarlett has been told that everything that happens during Caraval is only an elaborate performance. Nevertheless she becomes enmeshed in a game of love, heartbreak, and magic. And whether Caraval is real or not, Scarlett must find Tella before the five nights of the game are over or a dangerous domino effect of consequences will be set off, and her beloved sister will disappear forever.

Recensie
Ik kwam dit boek overal op instagram tegen en ik was zo verliefd op de cover en ik hoorde zoveel goede verhalen dat ik niet anders kon dan ‘m kopen en lezen. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!

Allereerst is het verhaal super origineel. Ik kan het ook niet echt ergens mee vergelijken omdat ik nog nooit zoiets gelezen heb. Daarnaast is de setting goed weg gezet. Caraval is zo mysterieus en je word echt nieuwsgierig naar hoe het er nu echt uitziet.

De personages zijn interessant en goed uitgewerkt. Ze komen van het papier af tot leven en je leeft met ze mee.

Het plot is sterk, goed uitgedacht en uitgewerkt. Het verhaal is leuk en spannend. Je wordt telkens op het verkeerde spoor gezet en het is zeker niet voorspelbaar. Je trapt overal met open ogen in, net als de hoofdpersoon.

Oh en dat einde! Inmiddels is er eindelijk een datum wanneer deel twee uit komt en het is ergens in mei volgend jaar. Ik kan niet wachten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s